fbpx
Društvo Izdvajamo

Još 73 novozaražena, jedna osoba preminula od korona virusa

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana 73 novoobolela od korona virusa, a jedna osoba je preminula. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 11.896 pozitivnih slučajeva na virus, a preminulo je 250 osoba.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirano je 4.308 osoba od kojih je 73 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 276.810 ljudi.

Na respiratoru se trenutno nalazi 15 pacijenata, a podaci o broju izlečenih pacijenata kao i o broju aktivnih slučajeva još nisu saopšteni.

Visok procenat inficiranih korona virusom u Srbiji u prethodna tri dana pokazuje da su izborne radnje i izbori 21. juna veliki rizik za zdravlje građana, ocenili su u Savezu za Srbiju, uz opasku da režim manipuliše podacima o broju inficiranih.

Dozvola da se mogu organizovati ranije ugovorene ekskurzije i rekreativne nastave od 1. juna do 31. avgusta u jednom broju škola pretvorila se u „lov u mutnom“, jer su roditeljima samo podeljeni obrasci da se saglase sa promenjenim datumom putovanja, ali im nije rečeno šta će se desiti sa ranije uplaćenim ratama ako odustanu.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar