Društvo

JKP „Vodovod“: Nije bilo bespravnih otkaza u preduzeću

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Navodi koji su objavljeni na portalu političke partije Stranka slobode i pravde, a koje su preneli i pojedini mediji, da se vrši odmazda i otpuštaju zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar, navodno zbog učestvovanja na protestu i u sindikalnim aktivnostima, su netačni i nanose veliku štetu preduzeću. Istina je ta da je određenom broju lica u skladu sa zakonom, otkazan ugovor o radu zbog nesavesnog rada, nepoštovanja radne discipline i zloupotrebe bolovanja, saopštavaju iz JKP „Vodovod“ Zaječar.

Saopštenje ovog preduzeća prenosimo u celosti:

M.Đ. potpredsedniku stranke SSP Zaječar jeste otkazan ugovor o radu jer je prouzrokovala imovinsku štetu i time uskratila prihod preduzeću za iznos oko 750.000,00 RSD. Pomenuta M.Đ je bila u kontinuitetu na bolovanju duže od devet meseci odnosno do dana prestanka radnog odnosa, a u poslednje dve godine više od godinu dana je provela na lečenju.

G.Đ. otkazan je ugovor o radu zbog nepoštovanja radne discipline pošto je odbio da se odazove pozivu Komisije i izvrši zdravstveni test u referentnoj zdravstvenoj ustanovi na prisustvo psihoaktivnih supstanci . Njegovo ponašanje je bilo takvo da je stvaralo lošu atmosferu i međuljudske odnose, a pomenuti je odlazio sa posla u toku rada.

V.J. je prestanak radnog odnosa usledio nakon što je za vreme privremene sprečenosti za rad zatečena da boravi u kafanama i kafićima van mesta prebivališta, odnosno napuštala mesto prebivališta za vreme privremene sprečenosti za rad bez saglasnosti stručno-medicinskog organa republičkog fonda, čime je zloupotrebila pravo na odsustvo sa rada zbog privremene sprečenosti za rad.

T.J. nije poštovala radnu disciplinu, odbijala je da postupi po nalogu poslodavca, svojim ponašanjm ometala je u radu druge zaposlene i zloupotrebila pravo na odsustvo sa rada zbog privremene sprečenosti za rad.

D.I. je kao odgovorno lice u radnoj jedinici koja se bavi proizvodnjom vode za piće, svojim nemarnim postupanjem mogao da dovede do toga da se stanovništvu isporučuje neispravna voda i time ugrozi zdravlje svih građana.

Iz svega navedenog, može se zaključiti da je ovo petoro radnika, a ne šestoro, kako se navodi u saopštenju SSP-a, dobilo otkaz u skladu sa zakonom i da nije reč o odmazdi v.d. direktora Nikole Šarčevića i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Na kraju napominjemo da se protiv JKP Vodovod Zaječar duže od godinu dana vodi beskrupulozna i prljava politička kampanja koja ima za cilj destabilizaciju ovog strateški važnog javnog preduzeća ali i zaštitu prethodnog rukovodstva i pojedinih radnika koji su učinili brojne zloupotrebe u ranijem periodu. Upravo sprečavanje tih zloupotreba bila je „inicijalna kapisla“ za propagandu koja se vodi protiv našeg preduzeća.

Bez obzira na to, rukovodstvo JKP Vodovod Zaječar neće odustati od namere da se stvari isteraju na čistac, a o tome kakvi su nam rezultati rada najbolje govori činjenica da je preduzeće u kratkom roku finansijski konsolidovano, da su isplaćene sve zaostale zarade, obnovljena oprema, mehanizacija i vozni park kao i da je javno preduzeće počelo sa značajnim investicionim ulaganjima čije pozitivne efekte svakoga dana oseća više od 100 zaposlenih, kao i korisnici naših usluga čije zahteve i eventualne probleme sada rešavamo efikasnije i brže nego ikada ranije. Uz to napominjemo i da je JKP Vodovod u saradnji sa GU Zaječar otpočeo preuzimanje vodovodne infrastrukture u mesnim zajednicama na upravljanja i održavanje čime se aktivno radi na stabilnosti i kontinualnom vodosnabdevanju meštana MZ i rešavanju višedecenijskih problema.

U Zaječaru, dana 27.10.2021. god. JKP VODOVOD ZAJEČAR

1 komentar

  • Ako Vodovod dobro posluje odakle u 2020. dug od 40 000 000 dinara?
    Zasto Delta dobija pijacu vodu po ceni od 38 din a gradjani istu placaju 92 din.?
    Da li mestani Halova,Gradskova i Sipikova uopste imaju ispravnu vodu za pice?
    Zasto mestani Lasova nemaju vodu?
    Zasto konkursna komisija ne imenuje direktora nego je Sarcevic vec dve i po godine vd direktoa iako ne ispunjava uslove za direktora?

Dodaj komentar