Hronika

Jedan stan, dva kredita! Tužilac iz Zaječara obmanuo dve banke

foto: alo.rs

Zaječarski viši tužilac Ivan Marković stavio je nekim čudom dve hipoteke na isti stan, u Vojvođanskoj banci i u Privrednoj banci Beograd, i na osnovu toga dobio dva kredita u ukupnom iznosu od oko 57.500 evra, piše alo.rs.

I kao da to nije dovoljno, ubrzo je čak prestao da plaća rate, da bi banka pokrenula hipoteku i na licitaciju stavila tu nekretninu, koju je potom kupila njegova ćerka! I to za 6.000 evra, piše alo.rs.

foto: alo.rs

foto: alo.rs

Tužilac je založio svoj stan i uzeo kredit da bi dao novac svojim prijateljima Radoslavu i Ledi Doderović, vlasnicima privatne firme „Leda“, koji su ostali dužni 60.000 evra Miodragu Ristiću!

foto: alo.rs

foto: alo.rs

– Nikom nije jasno kako je tužilac uspeo da na istu nepokretnost stavi dve hipoteke i da na osnovu toga dobije kredit od više desetina hiljada evra. Zašto njega kreditni biro nije proverio kao i sav ostali svet? I sad, na stranu sve, ali zar ne budi sumnju razlog zbog kojeg je tužilac Marković prestao da plaća rate kredita, kao i to da banka pokrene hipoteku i da se baš na licitaciji za stan u naselju Kraljevica pojavi njegova ćerka i za 6.000 evra kupi tu nekretninu, za koju je podignut kredit od 57.500 hiljada evra – priča Ristić, i dodaje da se Vojvođanska banka tom licitacijom naplatila, a da Privredna banka nikad nije aktivirala hipoteku.

Zapravo, kaže naš sagovornik, priča počinje kada su Doderovići, prijatelji tužioca Markovića, rekli da će njihova firma „Leda“ uzeti kredit i da će garancija za to biti stan tužioca Ivana Markovića u zaječarskom naselju Kraljevica.

– Tužio sam Doderoviće, a u sporu kao njihovi advokati pojavili su se bivši sudija Zoran Marković i njegova supruga, odnosno rođeni brat i snaja tužioca Ivana Markovića. Apelacioni sud je doneo pravosnažnu presudu da mi Doderovići duguju novac i doneo rešenje da se na njihovu imovinu stavi zabrana otuđenja, ali zaječarski katastar to nije uradio više od godinu dana i na taj način je Doderovićima omogućeno da otuđe imovinu. Isto kao i u slučaju tužioca Markovića, banka je pokrenula licitaciju na imovinu Doderovića koju je za 12 hiljada evra kupio njegov kum Bogdan Stanković – naveo je Ristić.

Pozvali smo tužioca Ivana Markovića da odgovori na tvrdnje Miodraga Ristića, ali on je rekao da su to privatne stvari, pa smo mi poslali sms poruku sa dopunskim pitanjima, posle čega se nije oglasio, baš kao ni ostali akteri ovog spornog slučaja. Jedini koji se udostojio da da kakvo-takvo objašnjenje bio je bivši sudija, a sada advokat Zoran Marković, koji je naveo da je tačno da je Doderović, koga je on zastupao, izgubio spor.

Krivična prijava protiv Doderovića

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa Miodraga Ristića, kaže da je još u januaru 2014. godine podneta krivična prijava protiv Doderović Radoslava, Doderović Ledice i još nekoliko osoba zbog krivičnih dela prevare i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

– U toj prijavi smo predložili da tužilaštvo sasluša sve osumnjičene i ispita svedoke. S obzirom na to da još nema nikakvih informacija, obratio sam se dopisom Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru sa molbom da me izveste o dosadašnjem postupanju i da ubrzaju rad po predmetu – navodi Bećirić. On dodaje da je od tužilaštva stiglo kratko obaveštenje da se Ledica Doderović nalazi u bekstvu.

Izvor: alo.rs

Dodaj komentar