Sport

Janko Mladenović drugi na teniskom turniru u Nišu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Mladi zaječarski teniser, Janko Mladenović, osvojio je drugo mesto na teniskom turniru održanom na terenima Teniske akademije Živković u Nišu. Turnir je igran u kategoriji do 12 godina starosti, u novom formatu – „Švajcarac U12“.

Talentovani Zaječarac nakon pauze od skoro godinu dana zbog pandemije korona virusa odigrao je prve takmičarske mečeve na Regionalnom prvenstvu do 12 godina koje je održano u Zaječaru, gde je uspeo da se plasira u polufinale i osvoji treće mesto.

Nakon toga usledio je odlazak na veoma jak turnir u Nišu, koji je odigran na terenima jednog od najozbiljnijih teniskih klubova na teritoriji istočne Srbije, Teniske akademije Živković.

Turnir je organizovan u novom formatu, gde igrači ne igraju odmah po nokaut sistemu (na ispadanje), već svaki teniser ima šansu da kroz nekoliko mečeva pokaže svoj kvalitet.

U prva tri duela, Mladenović je zabeležio vrlo ubeljive pobede rezultatima 6:1 6:0, 6:2 6:0 i 6:1 6:0 i sa maksimalnim skorom i vrlo ubedljivim set i gem količnikom obezbedio plasman u veliko finale. U meču za titulu vodila se velika borba, ali na kraju mladi Zaječarac nije uspeo da se domogne naslova prvaka nakon poraza, po setovima 6:3 6:4.

Janko Mladenović je rođen 2009. godine i član je Teniskog kluba „AS Timok“ iz Zaječara. U narednoj godini očekuje ga prelazak u rang takmičenja do 14 godina, a ova sezona može da mu posluži kao odlična priprema pred prelazak u nešto ozbiljniju konkurenciju.

Dodaj komentar