Sport

Janko Buzadžin najbolji na Judo turniru – Kup Župe 2019

Na Judo turniru – Kup Župe 2019, koji je održan prošle nedelje, takmičar Judo kluba Akademija Todorovic iz Zaječara, Janko Buzadžin u kategoriji starijih poletaraca do 42 kg. osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju.

foto:JudoAkademijaTodorovic

Janko Buzadžin iz Zaječara okitio se zlatnim odličjem i peharom na Judo turniru – Kup Župe 2019. Ovaj stariji poletarac, višegodišnji šampion i aktuelni najbolji takmičar za ovu godinu u svojoj uzrasnoj kategoriji, opet je briljirao osvojivši prvo mesto na Judo turniru – 14 Oktobar Kraljevo.

Prema rečima trenera Daneta Todorovića pred Jankom je blistava karijera.

„Janko Buzadžin je najbolji takmičar Centralne Srbije u kategoriji do 42 kg za 2019 god. u kategoriji starijih poletaraca, dok je u kategoriji starijih poletaraca, na prošlonedeljnom judo turniru malih šampiona održanom u Pančevu osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji.“

Na turniru je učestvovalo 178 takmičara iz 24 klubova.

foto:JudoAkademijaTodorovic

Na nedavno završenom regionalnom Judo prvenstvu Ventralne Srbije za mlađe pionire  i četvrtom završnom kolu za mlađe poletarce sedmoro takmičara iz ovog kluba osvojilo priznanja. Veljko Marković plasirao se na državno Judo prvenstvo kao treće plasirani, dok su petoro takmičara osvojili medalje. Janko je najbolji stariji poletarac za ovu godinu, kažu iz Judo akademije „Todorović“.

Dodaj komentar