fbpx
Društvo

U zaječarskoj Privrednoj komori održan seminar na temu: „Jačanje kapaciteta zadruga i udruženja poljoprivrednika u Srbiji“

fira.rs

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga u Zaječaru održan je  seminar „Jačanje kapaciteta zadruga i udruženja poljoprivrednika u Republici Srbiji“.

Obuka je bila namenjena zadrugama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača.

Obuka je organizovana je u okviru projekta „Pomoć za trgovinu-podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije, a koji implementira Program za razvoj Ujedinjenih nacija.

fira.rs

“Mi imamo dosta tema koje obradjujemo, a koje se konkretno tiču različitih aspekata razvoja Udruženja I Zadruga koje posluju na teritoriji Srbije.

Trening se sprovodi u celoj Srbiji I namenjen je prvenstveno Udruženjima I Zadrugama I eventualno nekim neformalnim grupama koje žele da krenu u neki način udruživanja”, istakla je Tamara Živadinović iz firme Mena group.

U Zaječaru ima dosta Udruženja, neka su mladja a neka ranije organizovana, a imamo i nekoliko Zadruga koje su funkcionalne i već dugo posluju .

fira.rs

“Naši ljudi dobro znaju šta znači udruživanje, dosta su suočeni sa nekim organizacionim problemima ne zbog svoje neorganizacije, već zbog nekih pravnih , administrativnih I finansijskih problema i zainteresovani su za razmenu iskustava i to je ključ svega”, dodala je Živadinović”.

preuzeto: fira.rs

Dodaj komentar