fbpx

Izviđači obučavaju najmlađe Zaječarce

Preporuka:

Za najteža krivična dela, doživotna robija

U Srbiji od 1.decembra počinje primena novih zakonskih rešenja u krivičnom zakonodavstvu, kojima se uvodi doživotna kazna zatvora za...

Računi pet zaječarskih škola i dalje u blokadi

Zbog duga grada prema srednjim i osnovnim školama za komunalne, račune ali i troškove prevoza zaposlenih, računi pet škola...

I zaječarski poštari u štrajku

Radnici pošte u Zaječaru pridružili su se štrajku koji je 3. decembra započet u Beogradu, a usluge Post Expressa...
- Reklama -

Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara organizovao je još jednu uzbudljivu akciju za svoje najmađe članove. Minulog vikenda poletarci i pčelice posetili su jedan od bastiona grada Zaječara, zapadnu tvrđavu na Kraljevici.

Tokom šetnje, od Doma izviđača do samog utvrđenja, poletarci i pčelice su učili kako da prepoznaju lekovito bilje na koje su nailazili, obnavljali su znanja o orijentaciji uz pomoć busole (kompasa) ili samo uz pomoć sunca i ručnog sata.

FOTO: IO „Đorđe Simeonović“ Zaječar

Dodatna zanimljivost je bila primena znanja o čvorovima kod izrade luka i strela koje su sami pravili, a učili su i kako da bezbedno rukuju alatom koji im je za to potreban. Po povratku, upoznali su staze koje se nalaze u jednom od najlepših delova šume i tom prilikom učili o raznim vrstama drveća koje raste u našoj okolini i kako da ih razlikuju.

Oduševljenje kod dece je bilo i više nego prepoznatljivo, počev od najmlađeg člana Odreda koji ima samo 4 godine, navodi se u saopštenju.

FOTO: IO „Đorđe Simeonović“ Zaječar

Ova akcija je imala ulogu da decu zbliži sa prirodom, da uče o njenom očuvanju i kako tome mogu i sami da doprinesu. Takođe, prema rečima starešina, ovakva akcija razvija timski duh u zajedničkim zadacima i igrama, jača i samostalnosti kada obavljaju individualne zadatke poput orijentacije i izviđanja.

Svi učesnici akcije, uključujući i starije članove, kažu, već nestrpljivo iščekuju sledeću akciju naredne nedelje, posetu prirodnim kapijama (mostovima) Vratne koja će biti organizovana kao jednodnevni izlet za decu ali i njihove roditelje, ukoliko i oni žele da osete čari izviđaštva.

FOTO: IO „Đorđe Simeonović“ Zaječar

FOTO: IO „Đorđe Simeonović“ Zaječar

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...

Nova česma u petak na zaječarskom skveru

Nakon uklanjanja stare česme, samo 20 metara dalje, u petak će biti postavljena nova koja će krasiti sam centar grada. Od radnika na terenu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: