fbpx
Kultura Timočka krajina

Izložba “Varijacije” u negotinskom Domu kulture

U Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu, u četvrtak 27. maja 2021. biće priređeno otvaranje izložbe “Varijacije”. Početak izložbe zakazan je za 20 sati.

Nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa, galerija Doma kulture „Stevan Mokranjac“ prve posetioce, uz propisane mere zaštite, primiće u četvrtak 27. maja u 20 sati kada će biti priređeno otvaranje izložbe “Varijacije“.

Reč je o kolekciji digitalnih radova akademske umetnice Bojane Bojović Milošević. Ljubitelji likovne umetnosti biće u prilici da vide 20 ostvarenja ove priznate umetnice, rodom iz obližnjeg Bora.

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ podseća sve zainteresovane posetioce da se pridržavaju mera zaštite koje podrazumevaju obavezno nošenje maske i držanje distance.

Bojana Bojović Milošević diplomirala 2001. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na grupi za Primenjenu grafiku, katedra za Fotografiju u klasi profesora Branimira Кaranovića. Magistrirala 2010. godine na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu na grupi za Digitalnu umetnost. Od oktobra 2017. godine predavač je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Za svoje kolekcije fotografija, Bojana Bojović Milošević nagrađivana je prestižnim međunarodnim i domaćim priznanjima. Izlagala je samostalno u brojnim galerijama širom Srbije. Član je ULUPUDS-a od 2008. godine.

Izvor: Opština Negotin

Dodaj komentar