Kultura

Izložba unikatnih ručnih radova Zorice Stavrić iz Zaječara

Foto: Facebook

U galeriji Radul begovog konaka biće priređena izložba tkanih i pletenih odevnih predmeta i torbi pod nazivom “Raskoš unikata” Zorice Stavrić iz Zaječara.

Poslednjih godina su ručno tkani odevni predmeti sve  popularniji, a Zorica Stavrić se prepoznaje po unikatnim predmetima. Sve je izrađeno od prirodnih materijala kao što su svila i pamuk. Ono po čemu se ova dizajnerka posebno izdvaja je to što su davno zaboravljene tehnike i stari zanati sa njom  ponovo oživeli.

Foto: Facebook

„ Tkanjem se bavim preko 15 godina, do sada sam imala nekoliko izložbi, a učestvovala sam i na raznim manifestacijama. Kažu da me prepoznaju po koloritu, a boje su tople i u sve sam uložila puno truda i ljubavi. Moji radovi su namenjeni deci i odraslima”, rekla je Stavrić.

Zorica je članica Kluba “Zlatna jesen” i kaže da je sa njima izlagala više puta. Prema njenim rečima, tkanje je jedan od najstarijih zanata i trudi se da ga sačuva od zaborava.

” Tkanje je zanat koji se radi s ljubavlju, a preplitanjem niti uz malo mašte i kreativnosti napravim ove modele. Materijale koje izradim, Svetlana Nikolić svojim umećem i maštom spoji i napravi jedinstvene i originalne komade poput haljina, ponča, torbi i  ona ima veliku ulogu u nastajanju mojih radova”, naglasila je Zorica.

Otvaranje postavke ručno rađenih predmeta “Raskoš talenata” je u utorak, 10. decembra u 18 sati.

Dodaj komentar