Društvo

Izložba radova najmlađih Zaječaraca do 16. jula u Radul begovom konaku (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

„Uvažavanje različitosti, ravnopravnosti i pravednosti u vrtiću“ naziv je izložbe radova mališana Predškolske ustanove “Đulići” u Zaječaru, koja je juče otvorena u Radul begovom konaku.

Na izložbi su predstavljeni crteži, razni predmeti i kostimi, a deca su ih napravila sa svojim vaspitačima na radionicama. Oni su kroz igru učili o različitosti.

FOTO: zajecaronline.com

Izložba zaječarskih mališana realizuje se u okviru projekta „Vrtić kao sigurno i podsticajno okruženje za učenje i razvoj“. U vrtićima “Đurđevak” i “Svitac” u prethodnom periodu održane su različite aktivnosti sa roditeljima i vaspitačima.

FOTO: zajecaronline.com

“Kako bi deca stekla svest o sebi, o drugima i kako bi stekli veštinu donošenja odluka, imali smo radionice, na kojima su oni učili o različitostima. Sa roditeljima su realizovane edukativne radionice kako bi se i sami osnažili i deci pružili podršku. Deca su dobro prihvatila projekat, a imali su prilike da se kroz igru upoznaju i sa mnogobrojnim kulturama i narodima. Ovim smo deci pružili priliku za razvoj socio-emocionalne kompetencije”, rekla je Sonja Stokić, pedagog u PU “Đulići” Zaječar.

Izložba dečijih radova može se videti u Radul begovom konaku u Zaječaru do 16. jula 2019.

Kako je bilo na otvaranju izložbe zaječarskih mališana PU “Đulići”, pogledajte u foto galeriji:

 

Dodaj komentar