fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Izbori za narodne poslanike Skupštine Republike Srbije: Do 11 časova glasalo 13,7 odsto birača

foto: pixabay.com

Do 11 časova glasalo je 13,7 odsto birača u Srbiji, saopštili su Cesid – Ipsos.

U Srbiji se održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Građani danas glasaju za nov sastav Skupštine Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i više lokalnih samouprava.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima ima 6.584.376 birača, koji će svoje pravo moći da ostvare na 8.385 biračkih mesta. Birači će svoje glasačko pravo moći da ostvare uz važeću dokumentaciju, ličnu kartu ili pasoš. Zbog epidemije korona virusa, biračima se preporučuje da na glasanje dođu sa maskama i rukavicama.

Cesid: Veće nepravilnosti na dva biračka mesta

Emilija Orestijević iz Cesida kaže za RTS da su na dva biračka mesta uočene dve veće nepravilnosti. Na jednom biračkom mestu dve osobe koje nisu članovi biračkih odobora ni posmatači mešale su se u njihov rad, dok je na biračkom mestu na Novom Beogradu jedna osoba pretila glasačima ispred tog biračkog mesta. Pozvana je policija, ali ta osoba u međuvremenu napustila taj prostor, dodala je Orestijevićeva za RTS.

U Timočkoj krajini, lokalni izbori održavaju se u Boljevcu, Knjaževcu i Sokobanji.
Na teritoriji Grada Zaječara pravo glasa ima 51.015 birača, koji će glasati na 69 biračkih mesta.

Dva biračka mesta u Kotlujevcu, na koja su građani ranije glasali u školi “Hajduk Veljko”, zbog renoviranja ove škole, premeštena su u zgradu Centra za kulturu u Kotlujevcu.

Raspisani su i izbori za članove Saveta Mesne zajednice Vratarnica. Za članove Saveta Mesne zajednice Vratarnica predloženo je ukupno 10 kandidata, a bira se 5 članova Saveta.

Dodaj komentar