Društvo Izdvajamo

„Izbori nisu uticali na povećanje broja zaraženih, već protesti“ – podaci govore drugačije

printscreen/twitter.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Članovi vladajuće partije danima se utrkuju i takmiče ko će više puta izjaviti za medije da su učesnici protesta direktno krivi za porast broja zaraženih korona virusom u našoj zemlji, za to što je Beograd postao žarište i što je epidemiološka situacija nepovoljna, dok s druge strane i dalje čvrsto stoje pri stavu da prerano relaksiranje mera, utakmice, kampanja i sami izbori nisu ni na koji način ugrozili naše zdravlje.

Kada pogledamo brojke, to izgleda malo drugačije.

Naime, koliko god je narod izgubio poverenje u Krizni štab, podatke koji se objavljuju o broju zaraženih i broju mrtvih, to su jedini podaci koji su dostupni javnosti, a i oni se kose sa izjavama predstavnika vlasti koji mesecima unazad krivce za ovu situaciju pronalaze svugde, samo ne u sopstvenim redovima.

U 3 nedelje, između 1. i 21. juna imali smo 1373 zaraženih i 16 preminulih na državnom nivou.

U naredne 3 nedelje, zaključno sa 12. julom, taj broj je porastao za više od 4000 pa je u tom periodu zabeleženo čak 5466 zaraženih i čak 136 smrtnih ishoda.

Ove brojke jasno pokazuju da postoje brojne nelogičnosti i kontradiktornosti u izjavama ljudi koji nas vode kroz ovu situaciju i nepoverenje naroda donekle je zato i opravdano u trenutku kada nam je jedinstvo najpotrebnije.

Dodaj komentar