Društvo

„Izađi mi na teglu“ ponovo u Zaječaru

Na dan gradske slave grada, 21. septembra, Zaječar će biti domaćin karavana u okviru koga će se organizovati takmičenje u pripremanju ajvara “Izađi mi na teglu”.

U šestoj sezoni karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra meseca ukrštajući svoje varjače napuniti oko 6.000 tegli ajvara.

Pored takmičarskog dela, organizovan je i bogat celodnevni program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar.

Ko će ove godine odneti titulu i sesti na pobednički tron sazaće se 12. oktobra u velikom finalu u Beogradu.

U saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i 6 opština, biće pokrenuta serija edukacija usmerenih ka novim preduzetnicima koji žele da pokrenu sopstvenu proizvodnju. U cilju podsticaja razvoja lokalnog preduzetništva, ugledni predavači održaće seriju predavanja koja obuhvataju različite teme kao što su: kvalitet sirovina, preduzetništvo, prodajne veštine i reklamiranje proizvoda, izvori finansiranja, izrada projekata, finansije i mnoge druge. Predavanja će se održati u Zaječaru 21. septembra. Edukacija je besplatna.

Dodaj komentar