fbpx
Društvo

Iza zgrade zaječarskog katastra posečena zdrava stabla breze (FOTO)

Na prostoru iza zaječarskog katastra stanari okolnih zgrada u ranim jutarnjim časovima primetili su da je neko posekao dva zdrava stabla breze. Umesto drveća, ostala su samo dva panja, od kojih je jedan bio skriven i prekriven lišćem.

Stanari zgrada u ulici Nikole Pašića, centralnom naselju koje se nalazi iza zaječarskog katastra ostali su u neverici, jer kako kažu niko nije ni čuo ni video ko je i kada posekao stabla.

“ Ne mogu da poverujem da nisam ni čula ni videla kada je neko posekao stabla, a živim u zgradi pored. Pretpostavljam da je taj neko to uradio to s predumišljajem i dozvolom“, kaže zaječarka Marija Stojanović.

Na licu mesta jedan panj nakon sečena stabla bio je jasno vidljiv. Dok je drugi po dolasku naše novinarske ekipe na teren bio prekriven gomilom lišća.

Na pitanje da li je neko ima pravo da stabla breze poseče Vice Lalić, v.d. direktor Javno komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ kaže da se pomenuti posed nalazi u vlasništvu kompanije „Tekijanka“ i da se ne radi se o javnoj površini.

“ Taj posed kupila je „Tekijanka“ i to je njihov privatan posed. S obzirom da to nije javna površina mi ne odlučujemo šta će oni da rade i kako će da je uređuju. Pa samim tim ni da li će da seku drveće ili ne“, kaže Lalić.

Podsećamo, februara 2019. godine članovi Gradskog veća dali su saglasnost gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću za donošenje Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara u ulici Nikole Pašića broj 128.

Predmet davanja u zakup bio je poslovni prostor površine od 50 m2, a ugovor o zakupu sklopljen je sa najpovoljnijim ponuđačem – kompanijom „Tekijanka“.

 

3 komentara

  • al ste nasli koga cete da pitate!!!taj je prvo morao da pita boška sta da izjavi..nije on mogao sam da sklopi ovooliku recenicu..

  • To su divljaci koji su došli iz šume i sve što vide da je drvenasto oni misli da je drvo za ogrev. Važi i za vlast i za ove iz Tekijanke.

Dodaj komentar