Društvo Izdvajamo

Iz gradskog budžeta više od 600.000 dinara za nekoliko stolica i ormana

foto: zajecar.info

Deset ormana za arhiviranje dokumentacije i pet stolica za potrebe Gradske uprave Grad Zaječar je platio 612.000 dinara, stoji u odluci javne nabavke male vrednosti. Ugovor za isporuku nameštaja dodeljen je firmi „Oktagon“ PTUR Kruševac, koji je ponudio najmanju cenu. Pomenutu odluku oštro su kritikovali predstavnici Gradskog odbora Pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru, jer je kako kažu pomenuti kancelarijski nameštaj preplaćen.

„Korumpirani polititikanti i njihovi poltroni i kradu ali i kao što ovde vidimo i „kraduckaju“ javni novac“, napisali su na društvenim mrežama predstavnici Pokreta „Dosta je bilo“ u Zaječaru povodom nedavno zavrpeog postupka javne nabavke za kupovinu nameštaja za potrebe Gradske uprave Zaječar.

“ GU Zaječar nabavila je 10 ormana za arhiviranje dokumentacije i 5 stolica i za to platila 612.000 dinara.

Obzirom da se nabavljeni ormani mogu nabaviti za 20.000 po komadu a stolice koje su nabavkom trazene kostaju 13.520 dinara po komadu pitamo se kome je otišlo više od 300.000 dinara koliko je preplaćen ovaj kancelarijski nameštaj“, pitaju iz DJB Zaječar.

printscreen / DJB

Kako dalje navode, zbog ovakvih kupovina, gradnje i ugradnje para u budžetu nema za građane i njihovo ekonomsko i socijalno osnaživanje i poručuju da para ima, ali ne za građane već za partokratiju, botove, poltrone, male i velike lopove koji žive na grbači ovog naroda.

Gradski odbor „Dosta je bilo“ ukazuje još jednom na to da se ovakvim javnim nabavkama pljačka novac svih građana i podseća na činjenicu da je bivši šef službe javnih nabavki GU nakon hapšenja i boravka u istražnom zatvoru avanzovao na mesto pomoćnika gradonačelnika, tvrde iz Pokreta dosta je bilo.

Oni zahtevaju da se ovakav način poslovanja zaustavi , budžet usmeriti ka građanima i njihovim potrebama, a počinioce krivičnih dela smestiti u zatvor, a ne u fotelju, stoji u saopštenju Pokreta dosta je bilo u Zaječaru.

POVEZANE VESTI:

Nakon hapšenja nagrada: Saša Matijević imenovan za pomoćnika gradonačelnika Zaječara

Uhapšen službenik Gradske uprave Zaječar zbog sumnje da je primio mito

 

 

4 komentara

  • a tek koliko ih je otislo sada za italiju!!!a zašto???koliko ce tu pare spljiskati..na bahacenje i orgijanje…pogledajte samo ekipu,…sramota

  • Tako je to kada dovedete sirotinju i prazilukoviće na vlast.Nikako mi i dalje nije jasan narod koji glasa polupismene i nesposobne politikante kao što je Ničić.Čovek već bio na vlasti i ništa uradio nije,a narod ga opet izglasao.Šta drugo reći,nego mazohistički narod.E sada trazili ste,gledajte .

Dodaj komentar