fbpx
Društvo

Istraživačko-dokumentarni film “KAP” osvojio DRUGU NAGRADU na festivalu INTERFER Zlatna NIKA 2017

zamedia.rs

Istraživačko-dokumentarni film “KAP”, autora Dušana Vojvodića i Za media produkcije, osvojio je drugu nagradu, u kategoriji društveno odgovorne reportaže, na upravo završenom 22. Internacionalnom festivalu reportaže i medija Interfer Zlatna NIKA 2017. u Beogradu, prenosi “ZAmedia“.

U istoj kategoriji prva nagrada pripala je Tamari Grujić, za emisiju “S Tamarom u akciji”, Triangl produkcije, dok je GRAND PRIX Festivala osvojila Jelena Božović, sa TV reportažom “Jeka stare pruge”, u produkciji RTS-a.

Za ovogodišnji Interfer pristiglo je nekoliko stotina novinarskih radova u pet kategorija: televizijske, novinske, foto, radio i društveno odgovorne reportaže.

Podsetimo, u istraživačko-dokumentarnom filmu KAP zabeležene su aktivnosti građana, koji su se borili za zaštitu arteskih česama u Zaječaru, nakon što je za kratko vreme 5 arteskih česama presušilo, a na mnogima se smanjio protok vode. Film KAP bavi se istraživanjem o tome zašto su presušile arteske česme u Zaječaru i ko je sve odgovoran za to.

preuzeto: zamedia.rs

Dodaj komentar