Hronika

IN MEMORIAM: Radmilo Kalčević-Kalča (1941-2021)

foto: glas-zajecara.com

U Zaječaru je danas u 81. godini preminuo poznati advokat i sudija u penziji Radmilo Kalčević-Kalča.

Radmilo Kalčević rođen je 13. januara 1941. godine u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Zaječaru, a Pravni fakultet u Beogradu. Po diplomranju 1964. godine službovao je stalno u Zaječaru.

Nakon obavljenog pripravničkog staža u svojstvu sudijskog i advokatskog pripravnika, a pošto je položio pravosudni ispit u Beogradu, upisan je u Imenik advokata Advokatske komore Srbije u Beogradu 1972. godine, sa sedištem advokatske kancelarije u Zaječaru, i bavio se advokaturom neprekidno do 1994. godine.

Bio je u više saziva član Predsedništva Advokatske komore Zaječara i predsednik ove komore u neprekidnom trajanju od 5 godina, kao i član Predsedništva Advokatske komore Srbije od 1978. do 1986. godine. Dobitnik je brojnih povelja i priznanja od strane AK Srbije i AK Zaječar.

Bio je sudija Privrednog suda u Zaječaru, a od 2000. do 2007. godine sudija Okružnog suda u Zaječaru, kad odlazi u penziju i nastavlja da se bavi advokaturom sve do 1. marta 2020. godine.

Biran je za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i za poslanika u Veću republika Savezne Skupštine SRJ na višestranačkim izborima 1992. i 1993. godine, sa poslaničkim mandatom u trajanju od 1993. do 1998. godine.

Takođe bio je istaknuti sportski radnik u svojstvu Prdsednika F.K. Železničar iz Zaječara, kao i dugogodišnji visoki funcioner F.K. Timok u periodu njegove najsvetlije istorije, za šta je dobio brojna sportska priznanja.

Sahrana Radmila Kalčevića-Kalče je u subotu, 13. marta na Starom zaječarskom groblju.

izvor: glas-zajecara.com

Dodaj komentar