fbpx
Hronika

IN MEMORIAM: Preminuo Zlatko Krsmančić – legenda zaječarskog rukometa!

Zlatko Krsmančić legenda zaječarskog rukometa, preminuo je u utorak, 11. septembra u 52. godini života.

Svoju uspešnu karijeru započeo je još decembra 1978. godine u rukometnom klubu “Hajduk Veljko” u Negotinu. Kao mlad i perspektivan golman 1981.godine stao je na gol prvog tima, da bi tri godine kasnije dobio poziv za pionirsku rukometnu reprezentaciju tadašnje Jugoslavije.

U rukometnom klubu “Krista”l u Zaječaru prelazi 1986. i u tom timu ostaje do 1989. godine kada se vraća u Negotin i rukometni klub “Hajduk Veljko”.

Od karijere igrača oprašta se 2000.godine kada postaje trener rukometnog kluba “Zaječar “sa čijom je ženskom ekipom osvojio četiri titule prvaka države i četiri nacionalna kupa.

Krsmančić je bio  i trener muške seniorske ekipe rukometnog kluba “Zaječar” (2005-2006), trener RK “Inđija” (2013- 2014), trener ženskog seniorskog tima “Zaječar 1949”
od 2007 do 2014 godine.

Dugo godina boravio je i u kampu Borsko jezero gde je buduće šampione učio rukometu, fer pleju, drugarstvu, životu… baš kao što je učio i svoje sinove, danas iskusne rukometaše i reprezentativce Marka i Mladena koji su karijere nastavili u Turskoj i Španiji.

Svojoj prvoj ljubavi rukometnom klubu “Hajduk Veljko” iz Negotina vratio se u prošloj sezoni, u želji da ambicioznim treninzima klubu vrati stari sjaj.

Nažalost u tome ga je bolest sprečila.

Prijatelji i kolege pamtiće ga kao dobrog druga, prijatnog sagovornika i vedrog čoveka, a evo i kakve je utiske ostavljao na one sa kojima je živeo i radio tokom trajanja rukometnog kampa “Borsko jezero” koji je predvodio punih 7 godina…

Zlatko Krsmančić srpska legenda rukometa biće sahranjen danas u 14 časova na Negotinskom groblju.

izvor: zaječaronline / ngportal

Dodaj komentar