U čast 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, u Zaječaru će biti organizovan prijem za predstavnika ambasade Ruske federacije kao i polaganje venaca na spomenik poginulima za oslobođenje Zaječara u II svetskom ratu.

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom,danas će u Zaječaru biti organizovano polaganje venaca na spomenik poginulima za oslobođenje Zaječara u Drugom svetskom ratu.

Tradicionalno, više godina unazad, delegacija ambasade Ruske federacije u Srbiji učestvuje u polaganju venaca na spomenik hrabrim vojnicima koji su žrtvovali svoje živote za oslobođenje našeg grada u Drugom svetskom ratu i čija je hrabrost upisana najvećim slovima u istoriju Zaječara.

Ovim povodom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić prirediće 9. maja u 11 sati i 30 minuta prijem u salonu Gradske uprave u Zaječaru za predstavnika ambasade Ruske federacije, atašea Nikitu Sohodolova.

Nakon prijema, pristupiće se ceremoniji polaganja venaca na spomenik oslobodiocima Zaječara u Drugom svetskom ratu, čiji je početak predviđen tačno u podne.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here