Društvo

Humanitarni koncert „Veče folklora za malog Bogdana” 19. maja u Zaječaru

U nedelju 19. maja 2019. u sali Centra za kulturu u zaječarskom naselju Kotlujevac, biće održan humanitarni koncert za malog Bogdana Gicovića iz Zaječara. Početak koncerta je u 17 sati, a cena ulaznica je 200 dinara.

Biće priređeno veče folklora, a učestvuju: Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar, Gradski folklorni ansambl „ZORA” Zaječar, KUD „Prerast” Štubik, KUD „Đorđe Genčić” Veliki Izvor, plesni par iz škole tanga „Alegria” iz Zaječara — Saša Stamenković i Tatjana Paunović, i vokalni solista Isidora Dimitrijević.

FOTO: Bogdan Gicović/facebook.com

Podsećamo, mali Bogdan Gicović iz Zaječara, koji boluje od specifičnog oblika tumora male karlice „Rabdomiosarkoma”, sa majkom Marinom otputovao je u Tursku na lečenje. Međutim, Bogdan mora da ostane u Istanbul duže, nego što je planirano u početku. Fondacija „Podrži život” je pristala da finansira kompletno Bogdanovo lečenje, ali je neophodno da se prikupi još novca za troškove boravka Bogdana i njegove majke.

U međuvremenu, Bogdan je dobio jaku temperaturu i hemoterapija je odlagana do danas, a danas počinje novi ciklus hemoterapije. On je i dalje pod antibioticima zbog temperature. Doktori, u bolnici „Acibadem“ u Istanbulu, prate tumor koji se smanuje i čekaju trenutak kada mogu da ga operišu i izvade taj tumor. Zbog specifičnosti tumora, lekari još uvek ne mogu da predvide koliko će lečenje trajati.

Svi koji žele da pomognu, novac mogu da uplate i na tekući i devizni račun: 

Svi koji žele da pomognu Bogdanu mogu novac uplatiti na tekući račun u Raiffeisen banci:

Bogdan Gicović, 265-0000005399899-86

Uplata je takođe moguća i putem deviznog računa, a molimo vas da platite prema uputstvima datim u nastavku:

57A: Account with institution (Banka korisnika sredstava): RZBSRSBG, RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD, RS
59: Beneficiary customer (Korisnik sredstava, osoba ka kojoj su sredstva upućena): RS35265090000000007341, BOGDAN GICOVIĆ, PLITVIČKA 2, ZAJEČAR, REPUBLIKA SRBIJA

Bogdanova porodica se unapred zahvaljuje svim ljudima velikog srca koji će pomoći Bogdanu da što pre ozdravi.

 

Dodaj komentar