fbpx
Društvo

Humanitarna žurka za decu iz Ustanove “Oblutak“

Humanitarna žurka pod nazivom „Dobra stara vremena“, u organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar i Fondacije Iskorak, biće održana u subotu, 30. aprila u Omladinskom centru.

Kako je rečeno juče na konferenciji za novinare, žurka je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namenjena su Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

„Ova donacija će deci Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ značiti puno. To je pre svega bio naš cilj, jer osmeh na njihovim licima za nas predstavlja veliko zadovoljstvo. Deca su naše bogatstvo i svako ko može treba da pomogne“, istakao je juče Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar i pozvao sve da dodju, da se lepo provedu, da uživaju u muzičkoj šetnji kroz stara dobra vremena, ali i da doniraju sredstva Ustanovi „Oblutak“.

Ana Petković, direktorka Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“, zahvalna je organizatorima na odličnoj ideji i kaže da je ovo prilika da se pomogne onima kojima je to potrebno.
„Svi mi koji budemo 30. aprila u Omladinskom centru prvenstveno ćemo uživati u dobroj muzici, a sa druge strane i pomoći onima kojima je ta pomoć zaista najpotrebnija“, kaže Petković i otkriva šta je to što bi mališane iz Oblutka učinilo srećnim.

„Ono što je najpotrebnije, zapravo što bi oduševilo naše mališane jeste zajedničko jednodnevno putovanje, jer naša deca nisu često u prilici da putuju. Upravo moja zamisao je da ih, u zavisnosti od prikupljenih sredstava, odvedemo na jednodnevni izlet i sigurna sam da bi ih to usrećilo i da bi to druženje dugo pamtili“.

Prema rečima Dejana Perića, Fondacija Iskorak rado učestvuje u humanitarnim akcijama i uvek nastoji da pomogne onima kojima je to potrebno.
„Sa Regionalnom privrednom komorom Zaječar dugo saradjujemo i trudimo se da što veći broj privrednika uključimo u ovakvim akcijama ali i u akcijama koje imaju razvojni karakter za naš grad. Ja se nadam da ovo nije poslednja akcija već da ćemo napraviti kontinuitet što se sličnih akcija tiče, kako bi pomogli što više“, rekao je Perić.

Ulaznice za žurku „Dobra stara vremena“ po ceni od 200 dinara moće će, osim u Omladinskom centru, da se kupe i na Uskršnjem bazaru koji se u Zaječaru održava od 26. do 28. aprila.

Takodje, donacije za humanitarnu žurku na račun Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ mogu uplatiti i svi ljudi dobre volje, kao i privredna društva.

Broj žiro računa je 840-2573761-45. Svrha uplate – humanitarna akcija „Dobra stara vremena“.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar