Društvo

Hoće li u Zaječaru biti osnovan Fond za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti? (VIDEO)

pixabay/ilustracija

Na početku poslednjeg zasedanja Skupštine grada Zaječara većinom glasova po 6. put odbornici su odbacili zahteve za dopunu dnevnog reda odborničke koalicije „Pobeda za naš grad“, koji su se odnosili na predlog Odluke o osnivanju Fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, kao i Predlog Odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme.

Potpredsednica GRO Demokratske stranke i odbornica koalicije „POBEDA ZA NAŠ GRAD“ Dragana Rašić o predlogu odluke o finansijskoj pomoći deci i mladima obolelim od teških bolesti izrekla je sledeće:

„Ovaj predlog kao dopuna dnevnog reda našao se po prvi put još u oktobru prošle godine, kada je predlog odbijen. Ali smo tada od vladajuće koalicije dobili uveravanja da ćemo sesti i dogovoriti se šta je ono što je u našem pregledu sporno i da će se svakako iznaći rešenje da ovaj predlog bude usvojen i fond osnovan.

Nikada se nismo od tada do danas sastali po tom pitanju, a ja mislim da je ova odluka bitna i ovaj fond neophodan našim građanima, jer na teritoriji grada žive deca koja moraju da se leče, a čiji roditelji nemaju sredstava.

Mi smo do sada na sednicama izglasali 4 MILIONA za cveće, 2 MILIONA za novogodišnju trasvetu, MILION za Balkaniku… ali zato još uvek nemamo fond za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti“, istakla je Rašić.

Evo i obrazloženja predstavnika koalicije „Pobeda za naš grad“ za to što već 6. put predlažu odbornicima Skupštine grada da jedan ovakav dokument i usvoje:

Dodaj komentar