Hronika

HAPŠENJA U BORU, PRAHOVU, NEGOTINU: Prosvetni radnik sa računa škole prebacio novac na lični račun!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D.S. (1972), osumnjičenog da je neovlašćeno bez odobrenja Narodne banke Republike Srbije obavljao menjačke poslove.

Policija je kod osumnjičenog, koji je uhapšen prilikom zamene sto evra za dinare, pronašla i oduzela 3.380 evra i 11.800 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu protiv zaposlenog u Osnovnoj školi “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on tokom 2015., 2016. i 2017. godine obavio niz nezakonitih prenosa novčanih sredstava sa žiro-računa škole i sa računa roditeljski dinar na svoje privatne tekuće račune.

Na taj način osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 dinara.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica preduzeća ”Calibar” iz Mladenovca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on sačinio potvrdu neistinite sadržine u kojoj je naveo da je pištolj, vlasništvo fizičkog lica, bio na servisu u preduzeću ”Calibar” marta 2017. godine i da je tom prilikom utvrđeno da je potpuno funkcionalno i bezbedno za upotrebu, iako je pištolj predat policijskoj stanici Stari Grad u Beogradu novembra 2016. godine.

Dodaj komentar