fbpx
Izdvajamo Politika

GU Zaječar: Dragi „opozicionari“ politički poeni se dobijaju znanjem i činjenicama

gradska uprava

Povodom najave da će se na dnevnom redu zasedanja Skupštine grada Zaječara pred odbornicima naći predlog odluke da se kroz projekat javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije upravljanje i održavanje groblja, kao i usluge sahranjivanja, umesto gradu povere nekom drugom, oglasili su se članovi pokreta „Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović“ čije  su saopštenje objavili mediji.

Članovima pomenutog pokreta u formi saopštenja obratili su se i nadležni iz Gradske uprave grada Zaječara. Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret „Pobeda ZA naš grad – dr Nenad Ristović“ uputio je saopštenje medijima u kome se na najbanalniji i krajnje demagoški način pokušava dovesti u zabludu deo javnosti koji dovoljno ne poznaje način funkcionisanja javno-privatnog partnerstva.

Ovaj Pokret, sa svim osobinama političkog hemafrodita, na krajnje bizaran način obmanjuje javnost i skuplja jeftine političke poene u pokušaju da, lažima i manipulacijama, izazove nezadovoljstvo građana. Ova grupacija političkih, a i šire, profitera sastavljena od Demokratske stranke, Liberalno demokratske partije i ostataka Mirkovićeve i Ognjenovićeve svite, pokušava da se ponovo vrati na vlast metodologijom laži preuzete od svog bivšeg mentora Saše Mirkovića.
Računajući na ,,kratko pamćenje,, građana, ova grupacija pokušava da iz sećanja naroda potisne to da su 2012.godine , namernim neulaskom u gradsku Skupštinu, izazvali političku krizu, slušajući naređenja svojih beogradskih šefova Čedomira Jovanovića i Radmile Gerov, i tako omogućili Saši Mirkoviću i njegovom PRS-u (Pokret radnika i seljaka) da doću na vlast i opustoše grad Zaječar.

Sada bi opet ova družina, obmanama i koristeći svaku priliku i povod, da grad dovedu u stanje nefunkcionisanja i ponovo dovedu nekog novog ,,Mirkovića,, pod čijim bi okriljem nastavili pljačku Zaječara koji se tek oporavio vladavine njih i njima sličnih.
Izvrćući činjenice i manipulišući najtananijim osećanjima građana oni od nečega što treba da građane oslobodi dvostrukog izdvajanja novca , jednom preko budžeta a drugi put kroz plaćanje usluga JKP, izazivaju uznemirenje istih pričom da neko (?) ,,prodaje kosti predaka,,.

Moramo da, i doktora-političara i njegovu kamarilu, obavestimo da niko od nas ne želi da skrnavi našu prošlost i naše pretke. Posebno to ne mora da radi neko kome ni jedan predak u ovom gradu nije ostavio svoje kosti. Tolika briga i pozivanje doktora-političara na ,,odbranu Zaječara i neimanje rezervnog grada,, samo govori o njegovoj frustraciji, za koju nema nikakvog razloga, pošto zna da se teško, lično, može pohvaliti da je izvorni Zaječarac te da je u njemu igrom slučaja.

Nacrt Odluke o pokretanju postupka realizacije projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije poveravanja, obavljanja komunalne delatnosti upravljanja i održavanja groblja, sahranjivanja i pružanja usluga pogrebne delatnosti u gradu Zaječaru je pokušaj da se dovede u normalno stanje pružanje usluga koje su veoma bitne građanima, a na koje imaju veliki broj primedbi.

Grad Zaječar će, kako to zakon nalaže, kontrolisati cene, da niko više ne može da se ponaša monopolistički, da ne zloupotrebljava poverene mu poslove, i upravo to će biti predviđeno ugovorom o javno-privatnom partnerstvu. Skupština i Grad biće odgovorni za cene usluga, a sa druge strane od privatnog partnera očekivaće se da izgradi kompletnu infrastrukturu (kapela, uređenje groblja, staza) koja nije urađena godinama, od otvaranja groblja na Malom stupnju.

Umesto da bez potrebe dajemo novac iz budžeta, za ove potrebe, grad će isti uložiti u rešavanje brojnih infrastrukturnih problema dok će graćani, bez ikakvog povećanja cena, dobiti mnogo kvalitetniju uslugu, a preminuli biti sahranjivani na mnogo dostojanstveniji način i na mnogo uređenijem mestu.

Ukoliko neko nije dovoljno upoznat sa materijom, neka pročita Zakon o javno- privatnom partnerstvu. Grad Zaječar nikome ne prodaje groblje, već poverava održavanje usluga adekvatnog održavanja na određeni vremenski period.
Sramno je i to što neko, pre dobijanja saglasnosti od republičke Komisije za JPP i raspisivanja tendera, navodno zna i ko je taj ko će postati privatni partner (?) što je naravno besraman način da se ljudi u gradskoj vlasti i potencijalni partneri diskredituju kao nekakvi lopovi.

Ako je i od dr.politikanta i njegovih sledbenika mnogo je.
Mi razumemo njegovu želju da postane kalif umesto ,,kalifa,, ali je svakom, pa i našem, mozgu strano da to radi manipulišući mrtvima.
Pokret „Pobeda ZA naš grad – dr Nenad Ristović“ uznemiruje javnost i građane Zaječara netačnim i lažnim informacijama, kako bi sakupio tek po neki politički poen. Sramno i ružno!

Politički poeni se dobijaju znanjem i činjenicama, dragi ,,opozicionari,, , a ne manipulacijama i lažima prepunim patetike“

Grad Zaječar Služba za informisanje
26.11.2019.

10 komentara

  • Nisam politički opredeljen ali uvek kada su se uvlačili privatnici u komunalne poslove to je bila katastrofa. Setimo se samo junačke epopeje sa MORAVIA ENERGO illi placa u Baošićima, Hipodrom na Kraljevici itd itd… Samo CIRKUS na račun opštine.!!

  • Projekat će biti uspešan isto kao i izgradnja odmarališta u Baošićima ili Termoelektrana Toplana Moravia ili vetropark na Vrškoj Čuki, a ceh ćemo plaćati mi Zaječarci jer će neki da brisnu iz grada kao da ih nikada nije ni bilo.

  • Ko tebi daje za pravo da govoris o doktoru? Taj doktor-politicar bar ima zvanje, a sta imas ti? Cobanin, a mi ostali ovce. Doktor nije iz Zajecara? Pa? On se bar bori za taj isti Zajecar, a ti, odakle si ti? Odakle je gradonacelnik? Govorite o odrzavanju groblja? Formirali ste javna preduzeca, ista doveli u blokadu, pokrenuli stecaj, razuzeli imovinu, a onda dovodite agencije sa strane da obavljaju te delatnosti. Zasto? Doveli ste agenciju iz Arandjelovca da radi plan grada, snimila grad satelitski, uzela basnoslovnu cifru i zavrsila pod istragom. Zar u Zajecaru nema agencija za izradu plana infrastrukture? Ima, ali se ovde svi znamo, pa je teze proprati pare. Dovodite partnera za odrzavanje groblja sa strane. Zasto? Zar u Zajecaru nema dovoljno agencija za odrzavanje? Ima, ali se ne mogu tek tako proprati pare. Mozda smo bili do skoro ovce, vise nismo. Ti, koji si te pisanije ispisao, da se javno izvinis doktoru, da ne bi gradjani opleli po lokalnim vlastima. I to ne u lokalnim novinama, vec u drzavnim, da se malo probudi svest vrha pred izbore o lokalnim predstavnicima vlasti. Ovo pisem u ime svih onih koji isto misle, a iznenadili bi ste se koliko nas ima. Najbolja je opcija da prestanete sa tim pljuvanjem i da uputite javno izvinjenje, da bi ste sprecili dalju bruku.

  • Svaka cast doktoru, na borbi sa alama i olosem na lokalnoj vlasti. Opozicija ovog puta ima brojcano vecu podrsku.

  • Oformljena grupa Zajecar, poslala je komentare u kome je iskazano negodovanje ovim pisanijama i pljuvanju Pokreta – Dr. Nenad Ristovic. Nijedan komentar nije objavljen. Ti sto to pises, ti, govoris o laznim informacijama….kako te nije sramota. Sto ne objavis istinu, objavi komentar iz grupe -Zajecar, da ne uputimo tuzbu za suzbijanje moci govora i oglasavanja.

  • Doktor Nenad Ristovic izaziva nezadovoljstvo kod gradjana? Pa sta cete vece nezadovoljstvo nego sto je sadasnja vlast stvorila medju gradjanstvom. Sramota, ponizavate nekog ko se bori za ovaj grad, za nas gradjane, pa i za vas, poltrone pojedinih lokalnih imperatora, samo sto nemate hrabrost da ustanete iz tih ljigavih fotelja i da kazete. Krijete se iza pljuvanja, prebacivanja, a dobro znate da je pozadina prebacivanja odrzavanja groblja upravo to sto je Pokret predocio. Procitajte komentar grupe – Zajecar i bice vam jasno ( naravno ukoliko lokalna medijska kuca objavi komentare). Blize se izbori, ovakav stav prema opoziciji, uopste vam ne pomaze.

  • ej b oško!! uvelo ti cvece ispre opštine!! vreme je za zamenu !!! dota je ovo trajala..cak dvadeset dana…drugo i ne znas da radis pravi „ZAJEČARCU“““ jos samo „vigman“ da postavis ispred!! najcrnja si dusa u istoriji ovog grada !!! najveci ološ!!! hajde odveži Stankovića da raščisti situaciju,..bar dva puta!! sram te bilo ološu borski,braćevački ili ko zna čiji..vidim radnici su oduševljeni što ne primaju platu..a nakrao si se..i ti i tvoja svita..a sve zaječarci..

  • mogao bi da izadjes sa izjavom,ali iskreno,sa PRIZNANJEM !!!, zasto radnici NE PPRIMAJU PLATU !!! ZBOG ČEGA JE GRAD U MILIONSKU BLOKADU !!! Tu treba da se pokazeš kao čovek,“političar“ , „akademski gradjanin“ !!! Na žalost od svega ti si jedna obicna NULA !!! ako ne i one DVE NULE !!!!

Dodaj komentar