fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Usvojena Odluka o raspisivanju konkursa za sufinansiranje medija u 2019. godini

Gradsko veće grada Zaječara, na sednici održanoj juče, 21. januara donelo je Odluku o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2019. godini.

Ove godine iz gradske kase za medijske projekte biće izdvojeno gotovo isto novca kao i prošle godine, tačnije 10.259.000 dinara, i to iznos od 10 miliona za sufinansiranje projekata za proizvodnju medijskih sadržaja i iznos od 259.000 dinara za troškove rada komisije.

Predviđena sredstva za medije prema odluci članova Gradskog veća biće raspodeljena na sledeći način:

1) za konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u ukupnom iznosu od 9.500.000 dinara, što je 95% predviđenih sredstava;

2) za pojedinačna davanja u ukupnom iznosu od 500.000 dinara, što je 5% ukupno predviđenih sredstava.

U obrazloženju konkursa dalje se navodi:

“Odlukom se takođe, postavljaju osnove raspisivanja i objavljivanja konkursa, kao i sprovođenje konkursnog postupka. Konkursni postupak, prikupljanje i proveru dokumentacije za Komisiju, sprovešće Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, privredu i društvene delatnosti Gradske uprave grada Zaječara”.

Međutim, uslovi konkursa samo su u članu 5. pobrojani, ali ne i precizno navedeni, pa ostaje nejasno koliki je najmanji iznos sredstava koji se odobrava po projektu, koji subjekti imaju pravo učešća, koji su precizni rokovi u kojima se konkurs sprovodi, kao i kada će biti raspisan poziv medijskim udruženjima i stručnjacima za prijavljivanje članova komisije.

 

Prema najavama, konkurs će biti objavljen na veb sajtu Grada Zaječara: www.zajecar.info i u dnevnom listu „Timok“ u kojoj će nadamo se svi uslovi konkursa biti precizno navedeni, a do tada kompletnu odluku možete pogledati OVDE!

Dodaj komentar