Društvo

Gradski odbor „DVERI“ obeležio svoju krsnu slavu (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradski odbor pokreta „Dveri“ Zaječar danas je proslavio svoju krsnu slavu – Savindan.

Rezanje slavskog kolača obavljeno je u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru, nakon čega je proslava nastavljena u prostorijama stranke.

Želim da svima koji danas slave, a najpre školarcima, učenicima srednjih škola i studentima, kao i prosvetnim radnicima u ime Srpskog pokreta Dveri, čestitam slavu prvog srpskog Arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Savu, istakao je potpredsednik GrO Dveri Zaječar Dragan Đorđević, na konferenciji za medije.

Sveti Sava je ujedno i slava našeg pokreta a ova godina ima još jednu posebnu notu jer u 2019. godini obeležavamo značajan jubilej – dvadeset godina od osnivanja Dveri.

Osnovna načela i doktrina ostala je nepromenjena, a ona se zasnivaju na pravoslavlju i svetosavlju.

I u 2019. godni nastavićemo sa aktivnom zaštitom tradicionalne srpske porodice. Naši ciljevi i planovi su isti. Na lokalnom planu radićemo na ekonomskom razvoju lokalne privrede i poljoprivrede, kao i na zaštiti lokalnih privrednika i poljoprivrednika.

Dveri će nastaviti svoje opoziciono delovanje kroz najjači opozicioni blok, Savez za Srbiju, odsnono kroz lokalni Savez za Zaječar.

2018. godina je značajna jer se desilo ono čega su se mnogi pribojavali a naročito oni koji su radili protiv interesa građana Srbije, obistinila se ona rečenica: daj Bože da se Srbi slože. Desilo se upravo to, da su patriotske i poštene političke organizacije udružile u najjači opozicioni blok – Savez za Srbiju.

Još jedna bitna stvar koja se desila pri kraju 2018. godine je to da se narod napokon oslobodio straha i protestima na ulici koji već osmu nedelju traju u Beogradu počeo je da se bori protiv ovakve vlasti.

Ta energija prenela se i na Zaječar kao i na ostale gradova, tako da mi u Zaječaru već drugi petak za redom imamo protestne šetnje gde ljudi izlaze i pokazuju svoj bunt i nezadovoljstvo prema onima koji vode Zaječar.

Ne smemo zaboraviti da se u 2019. godini navršava tužna godišnjica – 20 godina od početka NATO agresije, i ne smemo zaboraviti žrtve koje su podneli svi oni koju su se borili za slobodu Srbije – zaključio je Đorđević.

Pogledajte video prilog:

Dodaj komentar