Društvo

Grad Zaječar raspisao konkurs za stipendiranje studenata za školsku 2022/2023. godinu

ilustracija

Komisija za stipendiranje studenata grada Zaječara, raspisala je Konkurs za dodelu gradskih stipendija studentima u školskoj 2022/2023. godini.

U školskoj 2022/2023. godini iz sredstava budžeta grada Zaječara, stipendiraće se, od druge godine studija, studenti visokoškolskih ustanova, osnovnih akademskih studija čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara i koji su prvi put upisali zimski semestar odgovarajuće godine studija.

Sa najnižim prosekom ocena od 7,50 iz prethodnih godina studija, stipendiraće studenti koji stiču jedno od deficitarnih zanimanja – diplomirani fizičar, diplomirani hemičar, diplomirani biolog, diplomirani farmaceut, diplomirani matematičar, diplomirani filolog za francuski, španski, engleski, nemački i poljski jezik, diplomirani inženjer građevinarstva – hidromreža, iplomirani inžinjer građevinarstva – niskogradnja, diplomirani inžinjer drumskog saobraćaja, diplomirani inžinjer saobraćaja, diplomirani socijalni radnik, iplomirani inženjer elektrotehnike-smer programiranje, iplomirani inženjer elektrotehnike- mehatroničar, diplomirani inženjer elektrotehnike- smer energetike, doktor veterinarske medicine, diplomirani inženjer poljoprivrede za zaštitu bilja, diplomirani inženjer mašinstva, diplomirani inženjer informacionih tehnologija, diplomirani muzičar.

Stipendiraće se i studenti ostalih visokoškolskih ustanova, osnovnih akademskih studija, sa najnižim prosekom ocena 8,50 iz prethodnih godina studija, kao i studenti bez roditeljskog staranja, osnovnih akademskih studija sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija.

Uz zahtev za dodelu gradske stipendije, kandidati treba da prilože sledeća dokumenta – molbu sa osnovnim biografskim podacima, uverenje sa fakulteta o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija na teret budžeta Republike Srbije i o postignutom uspehu u studiranju, odnosno visini prosečne ocene svih položenih ispita tokom studiranja, uverenje nadležnog organa starateljstva (za studente bez roditeljskog staranja), kopiju lične karte podnosioca i kopiju kartice tekućeg računa podnosioca.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja (21.11.2022. god).

Komisija će o dodeli stipendija odlučiti u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavljivanje na konkurs i o tome obavestiti učesnike konkursa.

Zahtev za dodelu gradske stipendije, sa potrebnom dokumentacijom neophodno je dostaviti Gradskoj upravi Zaječar, USLUŽNI CENTAR ŠALTER BROJ 6 za Odeljenje za privredu i društvene delatnosti, ul. Trg oslobođenja br. 1 Zaječar, sa napomenom „ZA KONKURS“.

Za bliže informacije kandidati se mogu obratiti na telefon: 019/444 -723.

Dodaj komentar