Društvo

Grad Zaječar apsolutni pobednik Kros serije RTS-a za 2019. godinu

FOTO: zajecar.info

Grad Zaječar apsolutni je pobednik Kros serije RTS-a za 2019. godinu sa 2171 učesnikom. Korak iza brilijantnih Zaječaraca ostali su prošlogodišnji pobednici Šapčani sa 2135 učesnika.

Nakon što je danas, 26. oktobra u Gradu Šapcu održano poslednje takmičenje iz ovogodišnje Kros serije RTS-a, Šapčani su ostali na korak iza Zaječara. Iako je Zaječar u odnosu na Šabac grad sa dvostruko manjim brojem stanovnika, pa i učenika osnovnih i srednjih škola, ove godine je pokazao izuzetnu zrelost.

FOTO: zajecar.info

Podsećamo, u subotu 19. oktobra 2 171 učesnik iz Srbije i inostranstva prošao je kroz cilj na zaječarskom Hipodromu. Održano je 27 trka, od predškolskog uzrasta pa do seniorske konkurencije. A prema rečima organizatora, Zaječar se još jednom pokazao kao dobar domaćin treće serije Jesenjeg krosa RTS-a. 

Čestitke na postignutom uspehu svim učesnicima ali i organizatorima uputio je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić preko društvenih mreža.

” Čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji…Sportskom savezu, osnovnim i srednjim školama, PU “Đulući”, “Oblutku”, nastavnicima, profesorima, mojim saradnicima… i naravno čitavoj ekipi Radio-televizije Srbije i legendi Stevanu Kovačeviću”, napisao je Ničić na svom Facebook profilu.

Današnjim takmičenjem u Šapcu završen je 29. kros RTS-a, a ono što predstoji je proglašenje najbolje plasiranih ekipa, kao i izrada programa za jubilarni 30. kros naredne 2020. godine.

Dodaj komentar