fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Kultura

Gostujuća predstava niškog Pozorišta izazvala ovacije zaječarske publike

Predstava „U čije ime“ Aleksandra Mihailovića u režiji Milana Karadžića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Niša oduševila je sinoć zaječarsku publiku, koja je glumce više puta vraćala na poklonjenje.

Komad pisca, inače i glumca Narodnog pozorišta u Nišu, Aleksandra Mihailovića, na potresan, a povremeno i tragikomičan način opisuje istinite događaje stradanja glumaca Niškog pozorišta, neposredno po završetku Drugog svetskog rata. Uz odličnu glumu i režiju publika je sinoć uživala gledajući ovaj pozorišni komad.

Igraju: Miroslav Jović, Aleksandar Marinković, Sanja Krstović, Aleksandar Mihailović, Dejan Cicmilović, Danilo Petrović, Jasminka Hodžić, Nataša Stanković, Marko Pavlović, Miloš Cvetković, Marjan Todorović, Katarina Jeličić; i glumci Akademskog pozorišta SKC Niš.

Da podsetimo, gotovo polovina glumaca koji su sinoć nastupili, uključujući i autora , bili su glumci zaječarskog Pozorištu. To su: Aleksandar Mihailović , Jasminka Hodžić , Aleksandar Marinković i Dejan Cicmilović. Sigurno je i to doprinelo ovacijama publike na kraju predstave.

Dodaj komentar