fbpx

Gori šuma na Staroj planini: U gašenju požara učestvuju i zaječarski vatrogasci (VIDEO)

Preporuka:

Dnevni horoskop za SUBOTU – 18. januar 2020. godine

Merkur prvog dana vikenda pravi kvadrat sa Uranom, kada bi trebalo da uvidimo neke stvari koje su nam promicale...

Bez vode nekoliko ulica u blizini Ivana Milutinovića

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Ivana Milutinovića, bez vode će u petak, 17. januara biti potrošači u sledećim...

Pesnik Nikola Stojanović gost OŠ „Desanka Maksimović“

Pesnik Nikola Stojanović, rodom iz Velike Kruševice kod Kruševca posetio je u utorak, 21. januara Osnovnu školu "Desanka maksimović"...
- Reklama -  

Veliki šumski požar koji je izbio sa bugarske strane Stare planine preselio se i na srpski deo planine, ugrožen su četinari, a prema poslednjim saznanjima situacija je ozbiljna, prenosi „Blic“.

Ogroman oblak dima nadvio se nad velikim delom Stare planine, vetar koji duva prouzrokovao je da se vatra sinoć proširi i na srpsku stranu planine.

Prema poslednjim informacijama, gori veći deo planine, a posebno zabrinjava činjenica da je ugrožena jedna od naših najlepših rečnih dolina, predeo poznatiji kao Arbinje, koji se nalazi u gornjem delu Dojkinačke reke i predstavlja strogi rezervat prirode.

Kako je saopšteno jutros iz MUP-a, odnosno Sektora za vanredne situacije, njihove ekipe uključene su lokalizaciju ovog požara.

„U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu učestvuje 55 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa ukupno 19 vozila“, saopšteno je iz MUP-a.

Kako navode u MUP-u, nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata. Međutim zabrinjava to što vatra zahvatila veoma nepristupačan teren.

Izvor: Blic

Gepostet von Milica Stamenkovic am Montag, 28. Oktober 2019

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: