fbpx

Gori šuma na Staroj planini: U gašenju požara učestvuju i zaječarski vatrogasci (VIDEO)

Preporuka:

Pojedine ulice u Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na mreži, potrošači pojedinih ulica u Zaječaru ostaće sutra, 7. novembra bez struje. Bez napajanja električnom energijom ostaće...

ZZJZ „Timok“ obeležava slavu Sveti Vrači

U četvrtak, 14. novembra Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru obeležava slavu Sveti Kozma i Damjan, poznatu kao...

Rad nastavnice Milijane Gligorijević objavljen u Zborniku „Čas za ugled 5“

Rad nastavnice OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Salašu mr Milijane Gligorijević pod nazivom "Reči umanjenog u uvećanog značenja" objavljen...
- Reklama -

Veliki šumski požar koji je izbio sa bugarske strane Stare planine preselio se i na srpski deo planine, ugrožen su četinari, a prema poslednjim saznanjima situacija je ozbiljna, prenosi „Blic“.

Ogroman oblak dima nadvio se nad velikim delom Stare planine, vetar koji duva prouzrokovao je da se vatra sinoć proširi i na srpsku stranu planine.

Prema poslednjim informacijama, gori veći deo planine, a posebno zabrinjava činjenica da je ugrožena jedna od naših najlepših rečnih dolina, predeo poznatiji kao Arbinje, koji se nalazi u gornjem delu Dojkinačke reke i predstavlja strogi rezervat prirode.

Kako je saopšteno jutros iz MUP-a, odnosno Sektora za vanredne situacije, njihove ekipe uključene su lokalizaciju ovog požara.

„U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu učestvuje 55 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa ukupno 19 vozila“, saopšteno je iz MUP-a.

Kako navode u MUP-u, nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata. Međutim zabrinjava to što vatra zahvatila veoma nepristupačan teren.

Izvor: Blic

Gepostet von Milica Stamenkovic am Montag, 28. Oktober 2019

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: