Društvo

GO Unije sindikata Zaječar: Kolege u Krivelju ne smeju ostati na ulici, spremni smo za organizovanje protesta ispred ŠU u Zaječaru

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradski odbor sindikata Unije Zaječar, nakon saznanja da je u utorak 30.11.2021. godine održan sastanak radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja ŠU Zaječar izdala je saopštenje u kome traži hitno povlačenje odluke o raspisivanju konkursa za popunjavanje radnih mesta mrofesora razredne nastave na području Bora.

Saopštenje GO Unije Zaječar prenosimo u celosti:

„Javnosti ukazujemo da je dat potpuno neracionalan i neprihvatljiv predlog da se odobri raspisivanje konkursa za profesore razredne nastave na području Bora. Tražićemo da se odmah i bez odlaganja povuče odluka za raspisivanje konkursa, za popunjavanje radnih mesta profesora razredne nastave putem PRM obrasca.

Naime, očekuje se najavljeno izmeštanje sela Krivelj, što znači i gašenje škole. Gradski odbor Unije Zaječar daje bezrezervnu podršku sindikatu OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju i ne želi da kolege završe na ulici.

U OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju zaposleno je sedam nastavnika/profesora razredne nastave. Solidarni smo sa kolegama i ne želimo da neko ko ima dve i više decenije rada u obrazovanju završi na ulici, a da se otvaraju i primaju nova lica.

Ukoliko se ne bude poštovala odluka sindikata i zaposlenih, spremni smo i na radikalnije mere i organizovanje protesta ispred ŠU u Zaječaru“, saopštavaju iz GO sindikata Unije Zaječar.

2 komentara

  • Ovo je prva reakcija na problem kriveljske škole, veliko hvala na podršci. U gratskoj upravi, Školskoj upravi Zaječar, borskim školama svi okreću glavu od ovog problema sa raznoraznim objašnjenjima i praznim obećanjima. Veliko hvala još jednom.

    • Ovo ne može da prođe tek tako. Svi koji učestvuju u donošenju interesnih odluka na ime pojedinica, moraće da odgovaraju. Podrška sindikatu Uniji Zaječar da istraju do kraja. Na kraju biće ovde posla i za druge organe.

Dodaj komentar