Društvo

Glumac prebačen na radno mesto vozača, a nema ni vozačku dozvolu

foto: bor030.net
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Vujadin i Vladimir Milošević, glumci Pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, vraćeni su na posao sudskom odlukom, ali publika više neće moći da ih vidi na sceni.

Glumci koji su otpušteni u martu prošle godine, posle odluke suda da budu vraćeni na posao, dobili su nova rešenja i radni raspored u pozorištu – kao vozač i električar.

Iako je Vujadin Milošević diplomirani glumac, za njega u ansamblu više nema mesta. „Šokiran sam i ne mogu da verujem da uprava zaječarskog pozorišta uprkos sudskoj odluci, i dalje sa nama igra ovu igru. Dobio sam rešenje da sam sada vozač svih kategorija umesto glumac. Da apsurd bude još veći, raspoređen sam na mesto vozača, a nemam vozačku dozvolu“, kaže on.

Novim rešenjem, kojim je postao tehničar rasvete i električar, šokiran je i glumac Vladimir Milošević. „Posle 12 godina glume i sudske presude kojom je trebalo da budem vraćen na radno mesto glumca dobio sam rešenje da sam sada tehničar rasvete i električar“, kaže Vladimir.

Na pitanje da li zna da obavlja poslove električara, glumac kroz osmeh odgovara da jedino zna da promeni sijalicu. „Interesantno je to da Vujadin, koji je sada vozač, ima diplomu, a nema vozačku dozvolu. Ali zato ja imam vozačku, ali nemam diplomu“, kaže Vladimir Milošević za Blic.

Vladan Cerović, v.d. upravnika pozorišta, kaže da su rešenja koja su glumci dobili pri povratku na posao privremena i važe samo 45 dana. „Morali smo da ih rasporedimo na ta radna mesta, jer su jedino ona slobodna u pozorištu“, objašnjava Cerović.

Podsećamo, Vladimir i Vujadin Milošević su u martu 2015. dobili otkaze zbog, kako tvrde, učešća na protestnom skupu opozicije i pesme „Neotesan – Svi na protest“, koju su tada izveli. S druge strane, uprava pozorišta je to demantovala i navela da su glumci proglašeni tehnološkim viškom. Konačnu reč je dao sud pravosnažnom presudom da Vujadin i Vladimir Milošević moraju biti vraćeni na posao.

Kakav će epilog dobiti situacija sa novim rešenjima, odlućiće ponovo pravosudni organi jer, kako kažu glumci, ponovo će podneti tužbe.

Izvor: blic.rs

Dodaj komentar