Društvo

Gimnazijalci odlični na Republičkim takmičenjima iz engleskog jezika i istorije

U subotu 21. i nedelju 22. maja 2022. godine održana su Republička takmičenja iz istorije i engleskog jezika na kojima su učenici zaječarske Gimnazije i ostvarili zapažene rezultate.

U subotu 21. maja 2022. godine u Pirotu je održano republičko takmičenje iz istorije u organizaciji Ekonomske škole u Pirotu i Društva istoričara „Stojan Novaković“. Na takmičenju je učestvovalo četvoro gimnazijalaca – Jovan Jovanović I-3, Rastko Jović II-3, Petra Ninić III-1 i Andrija Marinković III-1.

Rastko Jović osvojio je četvrto mesto.

U nedelju 22.maja 2022. godine u Gimnaziji Uroš Predić u Pančevu održano je 66. Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola po naučnim disciplinama. Na održanom takmičenju učestvovali su učenici Gimnazija – Tara Lazarević I3, Ognjen Simonović I4, Petra Ninić III1, Boris Rančev IV1.

Učenici su na osnovu testa znanja i odbrane istraživačkog rada ostvarili sledeće rezultate: Boris Rančev – prvo mesto iz naučne oblasti engleski jezik, i iz naučne oblasti istorija Tara Lazarević i Petra Ninić – treće mesto.

„Zahvaljujemo se svim učenicima što su predstavljali Gimnaziju Zaječar na održanim takmičenjima i čestitamo na postignutim rezultatima. Takođe, čestitamo nastavnici istorije Suzani Tomić i nastavnici engleskog jezika Marini Jovanović“, saopštavaju iz Gimnazije.

Dodaj komentar