Društvo

Gimnazijalac Vuk Živković sa reprezentacijom Srbije putuje na Hemijsku olimpijadu u Kinu!

Foto Vuk Živković i Tara

Učenik Gimnazije u Zaječaru, Vuk Živković (IV3), izborio je mesto u reprezentaciji Srbije, koja će učestvovati na 58. Međunarodnoj mendeljejevskoj hemijskoj olimpijadi (58th International Mendeleev Chemistry Olympiad).

Vuk Živković je, zahvaljujući izuzetnom rezultatu na prošlogodišnjoj Srpskoj hemijskoj olimpijadi i rezultatima na prethodnim takmičenjima iz hemije, dobio poziv da učestvuje na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi.

Ekipa naše zemlje biće sastavljena od četiri najuspešnija učenika na dosadašnjim takmičenjima.

Olimpijada će biti održana od 20. do 27. aprila u Kini, u gradu Šendžen, a pripreme za odlazak na takmičenje biće organizovane narednih dana.

Čestitke Vuku i njegovoj mentorki, nastavnici hemije Violeti Galik!

Gimnazijalci tako nastavljaju sa odličnim dostignućima na svim poljima. Podsećamo, Marko Milović (II4) i Petar Savićević (IV3) osvojili su treće nagrade u svojim kategorijama na državnom takmičenju iz fizike koje je održano u „Matematičkoj gimnaziji“ u Beogradu.

Pored naučnih, odlični su i na polju sporta, gde su početkom meseca na međuokružnom takmičenju u basketu 3×3 održanom u Aleksincu, učenici Gimnazije Zaječar osvojili 1. mesto i obezbedili plasman na republičko takmičenje.

Gimnazijalke su na ovom takmičenju osvojile 2. mesto!

Republičko takmičenje će biti održano u Novom Sadu krajem maja meseca!

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Učenice
Marija Miletić II3
Marija Joksimović III2
Tara Lazarević III3
Vanja Ivanov II3

Učenici
Nikola Nedeljković III2
Miloš Stojković IV3
Dušan Petković III3
Luka Trandafilović IV2

ZaječarOnline/O.B.

1 komentar

Dodaj komentar