U Gamzigradskoj banji u organizaciji Gradskog karate kluba “Zaječar” održan je 18. Zimski karate i Martial arts kamp pod nazivom “Timočka krajina 18” na kome je učešće uzelo oko 50 učesnika iz mnogih gradova Srbije.

kamp je trajao od 1. do 4. februara, a u okviru njega organizovan je i sudijski karate seminar, kao i licenciranje sudija za 2018. godinu.

Deca sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga, uzrasta od 8 do 18 godina, kao i ostali učesnici kampa bili su smešteni u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Gamzigrad, gde im je bila pružena kompletna usluga.

Karate je jedan od retkih sportova koji od učesnika zahteva da budu bosonogi, pa je podno grejanje u Specijalnoj bolnici „Gamzigrad“ pružilo izvanredne uslove za trening svim učesnicima kampa, uz izostanak mogućnosti da se prehlade.

istočnevesti.com

Prema rečima trenera gradskog karate kluba „Zaječar“ Miroslava Radojkovića pored karate treninga, na kampu su održani i treninzi aikidoa, kung fua i ninđicua.

“Na Zimskom karate kampu edukovali smo i trenere i sudije koji ovde imaju i sudijske seminare i predavanja.

Pored edukacije koju imaju učesnici kampa, ovde se vrše i pripreme za predstojeća takmičenja.

Pored klubova iz Timočke krajine na zimskom karate kampu učestvovali su i klubovi iz Novog Sada, Požarevca i Žagubice.

Polaznike gradskog karate kluba „Zaječar“ 4. marta očekuje prvo takmičenje ove sezone u Kraljevu pod nazivom “Kraljevački pobednik” , pa se tako pored edukacije trenera i sudija na ovakvim karate kampovima takmičari pripremaju za predstojeće aktivnosti.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here