fbpx

Francuski filmski karavan u Zaječaru

Preporuka:

Šerbedžija samo za odabrane Zaječarce

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupiće u zaječarskom pozorištu 27. decembra, međutim u večeri muzike i romantičnih stihova uživaće samo...

Zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom

U Srbiji će biti oblačno i hladnije vreme, u većem delu dana s kišom, dok se u planinskim predelima...

DJB Zaječar: Specijalna bolnica u Gamzigradu stvara dugove koje će vraćati Zaječarci

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad nastavlja da stvara dugove koje će vraćati Zaječarci. I pored toga što prema Izveštaju...
- Reklama -

Omladinski centar Zaječar će, od danas pa do četvrka, 7. aprila, ugostiti novu reviju francuskog filma pod naslovom „Ljudskost“ (Humain!) u okviru koje će biti prikazana četiri ostvarenja savremene francuske kinematografije.

Film „Leto“ biće prikazan danas. U filmu „Leto“ igraju: Sesil de Frans, Izia Ižlen, Noemi Lvovski i drugi, dok je režiser filma Katrin Korsini. Zabranjeno za mlađe od 14 godina.

Godina je 1971. Delfina iz malog seoskog mesta odlazi u Pariz da se oslobodi porodičnih stega i počne samostalno da zarađuje za hleb. Karol je Parižanka koja živi u paru sa Manuelom i aktivno učestvuje u počecima feminističkog pokreta. Kada se njih dve susretnu, rodiće se ljubav koja će im preokrenuti živote.

Za utorak, 5. april zakazana je projekcija „Vrelina“. Uloge tumače: Žan-Pjer Darusen, Gregori Gadeboa, Karim Leklu i drugi, a režiser je Rafael Žakulo.

Jednog vrelog leta, prividni mir malog francuskog sela narušava dolazak Žozefa Bizua. Poreklom iz kovačke porodice, on širi nevolju gde god da se kreće i seljaci ga smatraju odgovornim za sve nedaće koje ih zadese, sve do dana kada njegovo beživotno telo biva pronađeno u dvorištu porodične kuće.

U sredu, 6. aprila Zaječarci će moći da pogledaju film „Sledeći put ciljaću srce“. U filmu igraju Gijom Kane, Ana Žirardo, Žan-Iv Bertelo i drugi. Režiser je Sedrik Anže. Zabranjeno za mlađe od 14 godina.

Krajem 70tih godina, u jednom malom mestu je zavladao teror, nepoznati manijak ubija mlade žene, nasumično odabrane autostoperke. On je svugde i nigde u isto vreme i uvek uspeva da izmakne policiji. U tome je uspešan budući da se radi o mladom i stidljivom žandarmu koji vodi običan život bez skandala. Zbog njegovog uzornog ponašanja, zadužuju ga da istraži sopstvene zločine.

Film „Sećanja“ na repertoaru je u četvrtak, 7. aprila. Uloge tumače: Mišel Blan, Ani Kordi, Matje Spinozi i drugi. Režiser filma je Žan-Pol Ruv.

Romen ima 23 godine i voleo bi da postane pisac. U međuvremenu radi kao noćni čuvar u jednom hotelu. Kada sazna da je njegova baka pobegla iz staračkog doma, on polazi u potragu za njom, putem kojim ga vode sećanja.

Početak svih filmova u okviru ovogodišnjeg Francuskog filmskog karavana je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

Izvor: radiomagnum.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Šerbedžija samo za odabrane Zaječarce

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupiće u zaječarskom pozorištu 27. decembra, međutim u večeri muzike i romantičnih stihova uživaće samo...

Njuz.net turneja stiže u Zaječar

Nakon velikog uspeha tribina u Kragujevcu i Novom Sadu, Njuzova turneja "Sadašnjost Srbije" stiže u Omladinski centar u Zaječaru. Koliko su mediji danas slobodni, da...

Prva razmena ski opreme u hali na Kraljevici

Tradicionalna razmena ski opreme, prva ove zime, biće organizovana u subotu, 14. decembra u holu Sportske hale na Kraljevici. Razmena će trajati od 11 do...

Zaječarac uhapšen zbog tuče

Zaječarska policija uhapsila je B.P.(1994) zbog sumnje da je počinio krivično delo-nanošenje teške telesne povrede. Sumnja se da je optuženi u Zaječaru, nakon verbalne rasprave...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: