fbpx
Društvo

Francuski filmski karavan u Zaječaru

foto: radiomagnum.rs

Omladinski centar Zaječar će, od danas pa do četvrka, 7. aprila, ugostiti novu reviju francuskog filma pod naslovom „Ljudskost“ (Humain!) u okviru koje će biti prikazana četiri ostvarenja savremene francuske kinematografije.

Film „Leto“ biće prikazan danas. U filmu „Leto“ igraju: Sesil de Frans, Izia Ižlen, Noemi Lvovski i drugi, dok je režiser filma Katrin Korsini. Zabranjeno za mlađe od 14 godina.

Godina je 1971. Delfina iz malog seoskog mesta odlazi u Pariz da se oslobodi porodičnih stega i počne samostalno da zarađuje za hleb. Karol je Parižanka koja živi u paru sa Manuelom i aktivno učestvuje u počecima feminističkog pokreta. Kada se njih dve susretnu, rodiće se ljubav koja će im preokrenuti živote.

Za utorak, 5. april zakazana je projekcija „Vrelina“. Uloge tumače: Žan-Pjer Darusen, Gregori Gadeboa, Karim Leklu i drugi, a režiser je Rafael Žakulo.

Jednog vrelog leta, prividni mir malog francuskog sela narušava dolazak Žozefa Bizua. Poreklom iz kovačke porodice, on širi nevolju gde god da se kreće i seljaci ga smatraju odgovornim za sve nedaće koje ih zadese, sve do dana kada njegovo beživotno telo biva pronađeno u dvorištu porodične kuće.

U sredu, 6. aprila Zaječarci će moći da pogledaju film „Sledeći put ciljaću srce“. U filmu igraju Gijom Kane, Ana Žirardo, Žan-Iv Bertelo i drugi. Režiser je Sedrik Anže. Zabranjeno za mlađe od 14 godina.

Krajem 70tih godina, u jednom malom mestu je zavladao teror, nepoznati manijak ubija mlade žene, nasumično odabrane autostoperke. On je svugde i nigde u isto vreme i uvek uspeva da izmakne policiji. U tome je uspešan budući da se radi o mladom i stidljivom žandarmu koji vodi običan život bez skandala. Zbog njegovog uzornog ponašanja, zadužuju ga da istraži sopstvene zločine.

Film „Sećanja“ na repertoaru je u četvrtak, 7. aprila. Uloge tumače: Mišel Blan, Ani Kordi, Matje Spinozi i drugi. Režiser filma je Žan-Pol Ruv.

Romen ima 23 godine i voleo bi da postane pisac. U međuvremenu radi kao noćni čuvar u jednom hotelu. Kada sazna da je njegova baka pobegla iz staračkog doma, on polazi u potragu za njom, putem kojim ga vode sećanja.

Početak svih filmova u okviru ovogodišnjeg Francuskog filmskog karavana je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar