Društvo

Fond “Žеljko Vasić” i fondacija “Iskorak” uručili histеroskop Zdravstvenom centru Zaječar (VIDEO)(FOTO)

Fond “Žеljko Vasić” i fondacija “Iskorak” su danas, kako je i bilo najavljeno, uručili moderan ginekološki aparat HISTEROSKOP, Zdravstvenom centru u Zaječaru.

histeroskop 1

Poznati pevač Željko Vasić i Dejan Perić, ispred pomenutih fondacija predali su histeroskop na korišćenje Zdravstvenom centru Zaječar.

histeroskop 2

Ispred fondacije “Iskorak” obratio se Dejan Perić koji se ovom prilikom zahvalio svima na donacijama od kojih je kupljen histeroskop.

peric

„Poslednjih meseci iz Zaječara putuju neke loše vesti, medjutim danas smo se okupili zbog jednog lepog dogadjaja. Naime, zaječarski Zdravstveni centar je upravo dobio histeroskop. Ova kampanja za prikupljanje sredstava traje već oko dve godine i ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su donirali sredstva za kupovinu ovog aparata“, istakao je Perić.

Željko Vasić ispred fondacije “Željko Vasić” istakao je da je ovo srećan dan kako za grad Zaječar, tako i za sve stanovnike u njemu.

histeroskop 5

„Danas je radostan dan za naš grad. Ja sam drugi put na ovom odeljenju, prvi put kada sam se rodio i evo sada i meni je izuzetno drago. Kako sam čuo od doktora, ovaj aparat će unaprediti preglede, obzirom da smo prvi u Timočkoj krajini po broju obolelih žena od karcinoma grlića materice. Ja se nadam da će ovaj aparat to sprečiti i da će pomoći u boljem lečenju naših žena kako u Zaječaru, tako i u celoj Timočkoj krajini“, rekao je Željko Vasić.

Ispred ZC Zaječar, dr Stanislav Tadić,direktor zaječarskog Zdravstvenog centra, i dr Zoran Roško,načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Zdravstvenog centra Zaječar, zahvalili su se pomenutim fondacijama na velikom poklonu i istakli da je sa histeroskopom, odeljenje ginekologije u Zaječaru, ušlo u 21. vek.

histeroskop 3

„Veliko mi je zadovoljstvo što je u Zaječar stigao histeroskop, pogotovo što na ovaj način nastavljamo niz nabavki aparata za naš Zdravstveni centar. Pre par meseci dobili smo i nov gastroskop, zatim nov kolonoskop, ultrazvuk sa doplerom koji nam je dugo nedostajao, a ovim sada završavamo taj krug, što ne znači da neće početi novi krug nabavke aparata“, istakao je Stanislav Tadić, direktor zaječarskog Zdravstvenog centra.

histeroskop 4

„Mi smo ovde već dugi niz godina poznati kao sredina sa malim brojem radjanja dece. Prvenstvena namena histeroskopa je dijagnostika steriliteta, te ćemo ovim aparatom celu tu priču unaprediti. Takodje histeroskop je zlatni standard za dijagnostiku karcinoma kod žena i omogućava nam da mnogo ranije uspostavimo dijagnozu. Ovo će ginekologiju bukvalno prevesti skoro čitav vek danas, jer danas se medicina meri količinom tehnike i aparata kojom vi možete na kvalitetan način da vidite, date dijagnozu i da lečenju pristupite na jedan savremeniji način“, rekao je Zoran Roško.

Timočka krajina je vodeća u Srbiji po broju obolelih od raka grlića materice, a histeroskop je aparat koji postavlja dijagnozu malignitеta matеricе i stеrilitеta.

Kada se uz to doda i to, da nigde u regionu ne postoji histeroskop, značaj poklona pomenutih fondacija “Željko Vasić” i “Iskorak”, dobija još više na značaju.

Dodaj komentar