Kultura

Folklorni ansambl „ZO-RA“ nastupio na Međunarodnom festivalu folklora “Dživdžan fest”

ZO-RA
foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Folklorni ansambl “ZO-RA” iz Zaječara nastupio je na Međunarodnom festivalu folklora pod nazivom “Dživdžan fest”. Festival je održan subotu 1. juna u Vrnjačkoj banji u hali sportova “Vlade Divac”.

Stariji dečiji folklorni ansambl GFA “ZO-RA”, koji radi u okviru Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” Zaječar, imao je sinoć zapažen nastup na Međunarodnom festivalu folklora pod nazivom “Dživdžan fest”.

U prepunoj hali sportova “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji, mali folkloristi zablistali su punim sjajem, oduševili i izmamili gromoglasne aplauze.

Tako su na najbolji mogući način dokazali da je pred ovim ansamblom, pod stručnim rukovodstvom Nenada Petkovića, svetla budućnost.

Festival „Dživdžan fest“ ima za cilj da promoviše multikulturalnost i okupi mlade ljude oko zajedničke ideje širenja kulture i umetnosti.

Pored toga, ideja i cilj su očuvanje i negovanje tradicionalnih vrednosti i narodnih običaja i da afirmiše saradnju i zajedništvo mlađih generacija.

“Organizujući druženje folklorista u organizaciji Kancelarije za mlade, cilj nam je da predstavimo bogato kulturno stvaralaštvo naše Opštine. Takođe želimo da promovišemo kulturno-umetnička društva iz našeg mesta, prijateljskih gradova Vrnjačke Banje i Evrope”, poručio je Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović.

Ovo je bio sedmi po redu “Dživdžan fest” u organizaciji Kancelarije za mlade Vrnjačke banje.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar