Društvo Izdvajamo

FK Timok 1919 proslavio krsnu slavu Mitrovdan – cilja se plasman u Srpsku ligu!

Fudbalski klub 1919 proslavio je po sedmi put Svetog Dimitrija Solunskog, narodski, slavu Mitrovdan, kao krsnu slavu kluba, uz prisustvo Episkopa timočkog Vladike Ilariona, fudbalera i predstavnika kluba, ali i predstavnika najvatrenije navijačke grupe „Otrova“, koji ove godine slave 25 godina postojanja.

Episkop timočki Vladika Ilarion poklonio je predstavnicima fudbalskog kluba Timok 1919 ikonu Presvete Bogorodice koju je doneo direktno iz Jerusalima i poželeo svim igračima, članovima kluba, ali i svim okupljenima da ih ona čuva, kao zaštitnica našeg grada.

Ovogodišnji kolačar i domaćin slave, Ivan Vučković, predao je tu dužnost za sledeću godinu simbolično Mladenu Vasiću, predstavniku navijačke grupe „Otrovi“  koja je nastala davne 1998. godine i ove godine slavi 25 godina postojanja.

„Velika mi je čast mi i zadovoljstvo što sam dobio priliku da iduće godine budem kolačar na slavi kluba koji neizmerno volim i poštujem i koji je više od jednog veka sinonim sportskog Zaječara. Mi „Otrovi“ očekujemo da će Timok 1919 do kraja prvenstva zadržati lidersku poziciju na tabeli i od narednog leta igrati Srpsku ligu, a sa prelaskom na novi stadion verujem da nije daleko i Prva liga“, poručio je Vasić.

Slava je protekla, kako i sama reč kaže da treba da bude, baš u slavljeničkom raspoloženju, jer je pored ovog radosnog dana za klub, situacija na tabeli Zone „Istok“ odlična, pošto Timok suvereno drži čelnu poziciju na tabeli i već je matematički obezbedio titulu „jesenjeg prvaka“ dva kola pre zimske pauze.

Dodaj komentar