fbpx

Filmski festival SLOBODNA ZONA od 16. do 24. aprila u Zaječaru

Preporuka:

Otkazano disko veče u Omladinskom centru

Veče koktela, diska, vriske, plesnih ritmova i plesnih cipela i 'aljina pod nazivom "Mile voli diskont" koje je večeras...

Danas oblačno sa kišom

Iznad većeg dela zemlje danas će biti umereno do znatno oblačno, na severu i zapadu suvo uz delimično razvedravanje,...

Ukrao automobil i zamenio registarske tablice

U Knjaževcu je policija uhapsila muškarca zbog krađe automobila i falsifikovanja isprave. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su...
- Reklama -

Filmski festival Slobodna Zona ponovo kreće na svoju Turneju po gradovima u Srbiji. Pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa, održanog od 1. do 6. novembra 2017. u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biće prikazani i u ostalim gradovima Srbije. U zaječarskom Omladinskom centru će ovi filmovi biti prikazani između 16. i 24. aprila.

Predvodnik ovogodišnjeg izbora, koji će u otvoriti Turneju u Zaječaru, je dokumentarni film „Dan oslobođenja“. Ovaj film prikazuje čuveni kontroverzni nastup grupe Laibach u Severnoj Koreji, poslednjoj komunističkoj “diktaturi” sveta, koji je održan samo 20 dana nakon njihovog koncerta na Zaječarskoj Gitarijadi, 2015. godine.

Sve projekcije počinju u 18h i besplatne su. Evo i kompletnog rasporeda:

Ponedeljak, 16. april, 18h 
DAN OSLOBOĐENJA (dok.)
r. Morten Traavik, Uģis Olte, Letonija, Norveška, Slovenija, 2016, 100’
Dokumentarni mjuzikl koji prati pripreme i sam koncert grupe Laibach, održan 2015. godine u Pjongjangu u Severnoj Koreji.

Utorak, 17. april, 18h 
ČAVELA (dok.)
r. Catherine Gund, Daresha Kyi, SAD, 2017, 93’
Teško da je u jedan život moglo stati više strasti, bola i radosti. Čak i ako nikada niste čuli za Čavelu Vargas, u njenim pesmama ćete se prepoznati.

Sreda, 18. april, 18h 
ĆAMBRA (igr.)
r. Jonas Carpignano, Italija, Francuska, 2017, 120’
U Ćambri, maloj romskoj zajednici u Kalabriji živi se i odrasta brzo. Sniman sa naturščicima na autentičnoj lokaciji, ovaj film i njegovi junaci su pravi filmski dragulj.

Ponedeljak, 23. april, 18h 
CRVENI PAS: PRAVI PLAVI (igr.)
r. Kriv Stenders, Australija, 2016, 88’
Priča o prijateljstvu izmedju dečaka i njegovog psa, koji će postati australijska legenda.

Utorak, 24. april, 18h
500 GODINA (dok.)
r. Pamela Yates, Gvatemala, 2017, 108’
500 godina storije Gvatemale i borbe majanskog stanovništva protiv rasizma, zloupotrebe moći, nasilja i korupcije koja traje do današnjih dana.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Predstava „Ivica i Marica“ u zaječarskom pozorištu

Najmlađi Zaječarci imaće priliku da u petak, 15. novembra uživaju u pozorišnoj predstavi za decu "Ivica i Marica". Bajku braće Grim, adaptiranu od strane...

Okružno takmičenje u košarci i basketu 3×3

Pobednici gradskog takmičenja za srednjoškolce u košarci i basketu 3x3 - učenici  zaječarske Gimnazije i učenice Medicinske škole predstavljaće Zaječar na Okružnom takmičenju koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: