Društvo

Fakultet za menadžment „otvorio vrata“ maturantima Ekonomske škole iz Bora

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U okviru kampanje za upis studenata za školsku 2017/18. godinu,  na Fakultetu za menadžment su održani  tradicionalni ,,Dani otvorenih vrata“ za maturante Ekonomske škole iz Bora.

Srđan Žikić,  prodekan za nastavu na Fakultetu za menadžment istakao je da ova visoko-obrazovna ustanova već nekoliko godina organizuje „Dane otvorenih vrata“ u okviru kojih se trudi da maturante srednjih škola iz Zaječara, Negotina, Knjaževca, Bora i Boljevca upozna sa uslovima studiranja na  fakultetu i sa njihovim studijskim programima.

„Fakultet za menadžment Zaječar ove godine slavi jubilej 20 godina uspešnog rada i postojanja.

Već dve decenije mi uspešno edukujemo naše studente iz oblasti ekonomije, menadžmenta i biznisa, a naši svršeni diplomci uspešno apliciraju svoje stečeno znanje kako u privatnim tako i u državnim kompanijama u sferi javne uprave.
Potvrdu našeg uspeha i rada svakako predstavlja jedno prestižno priznanje koje smo dobili od strane Međunarodne komisije za akreditaciju – EDU Universe official Selection na osnovu koje smo proglašeni među 1.000 najuspešnijih fakulteta za menadžment i biznis.
Takođe smo dobitnici prestižne povelje kapetan Miša Anastasijević za značajne doprinose u sferi visokog obrazovanja.

Fakultet je akreditovao sve svoje studijske programe po redovnom postupku akreditacije tokom 2015. godine, a prošle godine smo dobili dozvolu za izvođenje naučno-istraživačke delatnosti“, istakao je Žikić.


Fakultet će školske 2017/18. godine upisivati potencijalne studente na tri studijska programa:

  1. Osnovne strukovne studije u trajanju od 3 godine ččijimn završetkom dobijete zvanje strukovni menadžer
  2. Osnovne akademske studije biznisa i menadžmenta u trajanju od 4 godine čijim se završetkom stiče zvanje diplomirani menadžer
  3. Osnovne akademske studije čijim završetkom stičete znanje diplomirani ekonomista

Naravno tu su i studije II stepena odnosno Master akademske studije i doktorske studije menadžmenta i ekonomije prirodnih resursa.

Žikić je istakao da pravo upisa na prvu godinu strukovnih i osnovnih akademskih studija imaju đaci koji su u srednjoj završili prethodno obrazovanje uz polaganje prijemnog ispita iz dva predmeta menadžment i ekonomija.

„Prijava kreće od 1. juna a polaganje prijemnog ispita odvijaće se 7. jula u 12 časova.

Svi potencijalni studenti koji nisu u mogućnosti da tog dana polažu prijemni ispit moći će isti da polažu u predupisnom roku, gde će moći da dođu svakog radnog dana od 9 do 15 časova i da polažu ove testove koji će se priznati kao položeni prijemni ispit.

Naša školarina je više nego povoljna iznosi 40.000 dinara i može se platiti u tri jednake rate. Prvu ratu plaćate odmah prilikom upisa prve godine, a druga i treća plaćaju se prilikom overe drugog odnosno trećeg semestra.

Naši budući studenti imaće najkomfornije uslove studiranja u smislu da će imati kvalitetne profesore i asistente koji će im biti dostupni gotovo 24 časa.

Tu su i tehnološki potpuno opremljene učionice, laboratorije odnosno učionice za IT sektor i naravno biblioteka sa najsavremenijom literaturom“, poručio je Žikić.

Za ambiciozne i uspešne studente postoji mogućnost da zajedno sa svojim profesorima učestvuju u izradi naučnoistraživačkih projekata, a fakultet nudi i brojne van nastavne aktivnosti u smislu organizovanje brucošijada, apsolventskih večeri i ekskurzija na nekim popularnim destinacijama.

Dodaj komentar