fbpx

Saznajemo: Kako će izgledati i koliko će koštati novi Fudbalski stadion na Kraljevici

Preporuka:

U sredu nova prilika da iskažete humanost

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu 19. februara sprovešce akciju dobrovoljnog...

Pomozite da mali Bogdan iz Zaječara nastavi lečenje

Nema te osobe koja bi ostala ravnodušna na pesmu "Mi smo deca neba Oca nebeskog" koju je mali Bogdan...

Nenad Dinulović novi v.d. direktor Centra za socijalni rad u Zaječaru

U cilju obezbeđivanja uslova za neometano funkcionisanje Mesne zajednice Vratarnica i Centra za socijalni rad, u Zaječaru je za...
- Reklama -

Projekat fudbalskog stadiona na Kraljevici, atletsko – fudbalskog tipa započet je 2012. godine i onda iznenada prekinut na pola. On je trebalo da obuhvati radove na atletskoj stazi, rasveti, tribini na istočnoj strani stadiona i kao i rekonstrukciju samog sportskog terena. Potpuna rekonstrukcija pomenutog stadiona sada je ponovo u najavi, a završetak radova planirani su do 2021. godine.

Modernizacija Fudbalskog stadiona na Kraljevici najavljivana je putem medija još u septembru 2010. godine, kada je prema rečima tadašnjeg, a i sadašnjeg gradonačelnika Zaječara investicija projekta iznosila 240 miliona dinara.

Međutim, početkom 2012. godine kada su radovi i zvanično otpočeli, vrednost projekta iznosila je oko 170 miliona dinara. Tada je najavljeno da je polovina sredstava obezbeđena iz gradskog budžeta, a drugu polovinu obezbedilo je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije.

Ugovore o izvođenju radova 2012. godine potpisali su gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, i predstavnik izvođača radova Branislav Činčarević, a za izvođače radova na ponovljenom tenderu izabrane su firme “Kolubara” iz Mionice, “Zidar” iz Negotina i “Jedinstvo” iz Sevojna.

Rok završetka radova bio je 180 dana, tako da je Zaječarcima Ničić već do leta 2012. godine obećao moderan stadion sa pokrivenim tribinama i reflektorima, koji će ispunjavati sve standarde UEFA i koga se ne bi postideo ni čuveni Mančester Junajted.

O izjalovljenim planovima i radovima ostavljenim „na pola“ i sam gradonačelnik Zaječara govorio je sredinom juna 2017. godine, kada je grad na Timoku posetio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije.

13. jun 2017. godine

“ Projekat fudbalskog stadiona na Kraljevici koji je trebao da bude atletsko – fudbalskog tipa prekinutje na pola.

Međutim, kroz konkurse koji postoji u Ministarstvu omladine i sporta pokušaćemo da u ovoj i narednoj godini rešimo bar pitanje tribina i ograde, a atletsku stazu ćemo ostaviti za neki naredni period.

Međutim, taj projekat će na kraju ipak biti kompletno završen“, najavio je Ničić tog 13. juna 2017. godine.

27. aprila pored već najavljene izgradnje novog Nacionalnog stadiona u Surčinu, koji će imati 65.000 mesta, država Srbija će, kako je najavio direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, ozbiljno da se posveti izgradnji modernih objekata u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju.

On je istakao da bi šest novih i tri potpuno rekonstruisana fudbalska stadiona trebalo da budu izgrađena do 2021. godine, a procene su da bi izgradnja šest novih i obnova tri fudbalska stadiona u Srbiji koštala do 100 miliona evra.

Prema rečima Blagojevića, novi stadioni će biti u Subotici, Loznici, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Kraljevu, dok će stadioni u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu biti obnovljeni.

Tih šest stadiona koji će biti kompletno izgrađeni imaće po 8.000 mesta, a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20.000 mesta, kazao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, procena je da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu.

Dakle, 1500 evra * 8000 mesta = 12 miliona evra za izgradnju Fudbalskog stadiona na Kraljevici.

Pošto Srbija sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom već konkuriše za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva 2030. godine, novoizgrađeni ili rekonstruisani stadioni bi, sa pratećom saobraćajnom i hotelskom infrastrukturom, bili glavna preporuka za izlaz na najveću fudbalsku scenu, zar ne?!

Izrada projektne dokumentacije za novi Fudbalski stadion je završena i koštala je Zaječarce preko 5miliona dinara. A kako bi trebalo da izgleda novi stadion u Zaječaru objavio je na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Boško Ničić.

izvor: Facebook

izvor: Facebook

izvor: Facebook

 

1 KOMENTAR

  1. heeeheee…lepe slike…i verujete ovom belosvetskom lazovu??ne mogu da verujem da jos ima zaječaraca koji mu veruju…ajde ove njegove konkubine koje zavise i zive od danas do sutra..ali ovi ostali…ljudi!!pogledajte malo ocima!!!pa ovo je takav prevarant i lopov da nemam reči!!jednam vas je slagao?prevario?..razmislite..ali bas razmislite…

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: