Društvo

EU PRO: Poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima 12. juna u Zaječaru

Razvojni program EU PRO održaće u utorak, 12. juna u 10 časova, u Zaječaru u prostorijama Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima.

Za ovaj program Evropska unija opredelila je 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionu Šumadije i zapadne Srbije i regionu Južne i Istočne Srbije.

Cilj informativne sesije je da se zainteresovani preduzetnici i preduzetnice upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja.

Poziv je otvoren je do 6. jula 2018. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u  99 gradova i opština uključenih u program EU PRO, koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.

U okviru poziva podržaće se dve grupe preduzeća:

  • Prva grupa obuhvata novoosnovana preduzeća koja su registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2017. godine, za koje bespovratna sredstava po pojedinačnom projektu iznose od 10.000 evra do 20.000 evra.
  • U drugoj grupi su preduzeća koja posluju duže od tri a najviše pet godina, odnosno registrovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2015. godine, dok vrednost pojedinačnih projekata iznosi od 10.000 evra do 30.000 evra, ili 50.000 evra za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu EU PROa: Javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća .

Informativna sesija u Zaječaru se održava uz podršku RARIS-a, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, a sesije će biti održane i u Nišu i Leskovcu.

Dodaj komentar