Društvo Hronika Timočka krajina

EPS negira krivicu zbog štete koju je pretrpeo veliki broj Borana- Prebacuju loptu Dunav osiguranju

Foto istmedia
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Preduzeće Elektrodistribucija odbilo je odgovornost za štetu koju je početkom juna pretrpelo oko pedeset domaćinstva prve i druge kule Samačkog smeštaja u Boru, kada su zbog pokušaja krađe niskonaponskog kabla mnogima izgoreli električni uređaji.

Ogranak Elektrodistribucija Zaječar – Pogon Bor ne snosi odgovornost zbog izvršenog krivičnog dela od strane NN lica i ne donosi odluku o prihvatanju/neprihvatanju podnetih odštetnih zahteva, navedeno je u odgovoru koji smo zatražili iz ovog preduzeća.

Kao što smo ranije pisali, prilikom pokušaja krađe tokom noći 6. juna došlo je do prenapona, pa su mnogima izgoreli kompjuteri, TV aparati, veš mašine i druga tehnika, a ogromnu štetu pretrpela je i uprava Samačkog smeštaja kojima su izgoreli svi kompjuteri i nadzorne kamere.

Pitanje o eventualnoj odgovornosti Elektrodistribucije postavili smo toj firmi, odakle odgovaraju  da je niskonaponski kablovski vod „u skladu sa izdatim tehničkim uslovima za priključenje, te se shodno tome ne može smatrati neobezbeđenim“.

Dalje se navodi da je oštećenje od strane NN lica izvršeno na delu voda koji prolazi kroz podrumske prostorije objekta „Fabrika hrane“ (nekadašnja Ishrana) tako što je sa kabla skinuta izolacija i isečen nulti provodnik, a da je oštećenje sanirano 6. juna.

Naglašavamo da je Ogranak Elektrodistribucija Zaječar, na osnovu pojedinačnih zahteva korisnika, uputio grupne zahteve za nadoknadu štete osiguravajućem društvu „Kompanija Dunav osiguranje“ – Filijala Zaječar i to 5 zahteva za 47 korisnika. Zvaničan odgovor sa njihove strane o prihvatanju/neprihvatanju odštetnih zahteva još uvek nismo dobili, navodi se u odgovoru Ist Mediji.

Iako su u toku razgovori poslovodstva te dve firme o nadoknadi štete, u „Dunavu“ saznajemo da ta osiguravajuća kuća sa EPS-om nema ugovor o isplati štete koju pričine treća lica, što znači da će građani ni krivi ni dužni ostati kratkih rukava.

I dok se natezanja nastavljaju, kako bi ostvarili svoja prava, stanari planiraju da pravdu potraže i sudskim putem.

Izvor Ist media iz Elektrodistribucije, rekao je da će građani moći da tuže EPS, jer je obaveza tog preduzeća da obezbedi kabl, da ga ukopa, ili na neki drugi način obezbedi od trećih lica.

Izvor: istmedia

Dodaj komentar