fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Emotivno i pohvalno o legendarnoj glumici Miri Banjac (VIDEO)

U okviru pratećeg programa Dana „Zorana Radmilovića“ organizovana promocija knjige „Mira Banjac – Ne daj se“.

„Mira Banjac – Ne daj se“ je autorizovana biografija o kojoj su govorili Tatjana Nježić, autorka knjige i Aleksandar Milosavljević, teatrolog.

„Ona je bila vojnik prve proleterske, bila je osoba koja je jedva preživela progon NDH u Sremu, to je osoba koja je nekoliko puta bila pred ozbiljnim životnim dramama od kojih je svakog dana bilo moguće napraviti film koji je mogao biti snimljen u Holividu“, rekao je Aleksandar Milosavljević, teatrolog.

Krajnje emotivno i pohvalno govorilo se te večeri o legendarnoj glumici Miri Banjac.

knjiga-mira-banjac

„U jednom momentu, u ovom cunamiju u kome živimo, palo mi je napamet da je njen život fantastični ogledni primer kako se čovek bori. To koliko je ona velika glumica, to je nešto o čemu svedoče priče, pozorišta, kritičari i publika. Ali to kakav je ona umetnik života to je nešto o čemu će se tek govoriti“, istakla je autorka knjige, Tatjana Nježić.

Kako kaže, napisala je 33 priče.

„Ne slučajno, sklopila sam 33 priče iz njenog života. Polovina se odnosi na njeno odrastanje i detinjstvo, a druga polovina na njenu karijeru“, dodala je autorka.

U okviru večeri predstavljen je i najnoviji broj časopisa LUDUS.

Pozorišne novine Ludus pokrenute su 1992. godine.  Po svom konceptu Ludus je jedinstven list na ovim prostorima, pouzdan i relevantan svedok pozorišnog i ne samo pozorišnog, života u nas.

Osnovna tematika i misija novina je afirmacija pozorišne umetnosti, bolja informisanost i proširivanje komunikacija u kulturi. Ludus objavljuje celovit pregled pozorišnih dešavanja u našoj zemlji, donosi brojne informacije relevantne za ovdašnji teatarski život i pozorišne stvaraoce, ne retko inovativne prikaze, stručne osvrte koji se bave teatrima u zemlji ali i inostranstvu.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar