Društvo

Ekipa Tehničke škole druga na takmičenju u programiranju robota

foto: www.facebook.com/Tehnicka.skola.Zajecar

Tehnička škola u Zaječaru bila je domaćin Regionalnog takmičenja u programiranju robota za Aktiv Istok Zajednice mašinskih škola Srbije, na kome je ekipa sastavljena od učenika zaječarske škole osvojila drugo mesto.

Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa iz Tehničke škole u Vladičinom Hanu, Prve tehničke škole u Kruševcu, Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke i naše škole.

Posle tri uzbudljive i neizvesne igre ekipa Tehničke škole „ZaLego 1“ u sastavu Sofija Pavlović i Marko Milenković sa nastavnikom-mentorom Draganom Panićem osvojila je drugo mesto i plasman na republički nivo takmičenja.

Prvo i treće mesto osvojile su ekipe Tehničke škole iz Vladičinog Hana.

Treba istaći i dobar rezultat ekipe „ZaLego 2“, u sastavu Tadija Viktorović i Filip Stamenković čiji je mentor bio Nikola Dobrota, koja je osvojila četvrto mesto i mogući plasman na republički nivo takmičenja na osnovu broja osvojenih bodova.

Natalija Nikodijević i Milja Canković iz ekipe „ZaLego 3“ sa nastavnikom-mentorom Vladislavom Jelenkovićem osvojile su osmo mesto, bez obzira na ovaj plasman one su pokazale da se od nih može očekivati naredne godine visok plasman.

Dodaj komentar