Sport

Ekipa „Stela i Mangup“ najbolja na 7. turniru „Dođi na basket“ u Kotlujevcu

Nakon uspešno organizovanih turnira Memorijal „Joca Mihajlović K-3“ i „Avnoj 2022“, sjajan basket i atmosferu ponudio je i sedmi po redu „Dođi na basket“. Najbolji na ovogodišnjem izdanju turnira bili su igrači ekipe „Stela i Mangup“, koji su odneli i najvredniju nagradu – 70 hiljada dinara.

Kod kadeta, naslov prvaka pripao je igračima „Gostoprimnice“, koji su do nagrade od 25 hiljada dinara stigli trijumfom nad „Gladijatorima“. Poraženima u finalu pripalo je 12.000 dinara, a treće mesto i 6.000 dinara odnela je Auto škola „Formula“.

Najbolji igrač turnira bio je Luka Trandafilović, koji je od generalnog sponzora turnira „Tehnomedie” dobio mobilni telefon.

U konkurenciji pionira, zlatom su se okitili „Ugijevi puleni“, koji su u finalnom okršaju slavili protiv ekipe „DLB“ rezultatom 9:7. Treće mesto osvojila je ekipa „Jedva se zbrasmo I“.

Članovi pobedničke ekipe dobili su „smart watch“ satove.

U brzom šutiranju trojki najbolji je bio Dušan Petković, koji je takmičenje osvojio i 2019. godine. Njemu je kao pobedniku pripao mobilni telefon.

Pre samog finala u seniorskoj kategoriji, revijalni meč su odigrali najmlađi igrači rođeni 2013. i 2014. godine. Članovi KK „Timok“ su u pratnji trenera i roditelja igrali osam minuta i pokazali svoj talenat u igri pod obručima.

Usledilo je i veliko finale, u kome je ekipa „Stela i Mangup“ rezultatom 31:24 savladala tim Ribarnice „Sirena“ i tako kući odnela najvredniju nagradu turnira u iznosu od 70 hiljada dinara.

Drugoplasiranoj ekipi pripalo je 35 hiljada, dok je treće mesto i 15 hiljada dinara odnela gostujuća ekipa, „Beer House GB” iz Bora, koja je savladala prošlogodišnje vicešampione „Južni Vetar“ u tesnom meču sa 16:15.

MVP turnira kod seniora bio je Vladimir Ilić iz pobedničke ekipe „Stela i Mangup“, koji je za ovo priznanje od strane „Tehnomedije“ nagrađen mobilnim telefonom.

Po završetku finalnog meča usledila je žurka na kojoj je nastupio poznati srpski reper Branko Kljaić – FOX.

U sklopu turnira svih šest dana bila je postavljena humanitarna kutija, gde je priklupljeno 49.020 dinara. Sav prihod će biti uplaćen humanitanoj organizaciji Srbi za Srbe.

Takođe, od strane generalnog sponzora turnira Tehnomedie, organizovan je Humanitarni FIFA Turnir, gde je takođe sav prihod od kotizacija otišqo istoj organizaciji.

Dodaj komentar