Sport

Ekipa „Metal šop“ pobednik jubilarnog 20. „Avnojskog turnira“ u mini fudbalu

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Fudbaleri ekipe „Metal šop“ trijumfovali su na jubilarnom dvadesetom izdanju „Avnojskog turnira“ u mini fudbalu savladavši mlade nade zaječarskog fudbala iz ekipe „D.G Ulaz“ rezultatom 2:0 u finalnom meču.

Poslednji dan turnira doneo je finala i borbe za treća mesta u kadetskoj i seniorkoj kategoriji.

Najpre su na teren izašli kadeti, kod kojih je treće mesto osvojila ekipa „Rajko Grljan“ nakon trijumfa nad timom „Freš“ rezultatom 2:0.

Nakon utakmice za treće mesto usledilo je i finale, u kome je nakon velike borbe pobedu minimalnim rezultatom 1:0 odnela ekipa „Maksimalno“, dok se „Rio“ zadovoljio „srebrom“.

Usledilo je i ono što su svi čekali, polufinalni mečevi seniora, a zatim i utakmica za treće mesto i veliko finale.

U finale i borbu za glavnu nagradu od 40 hiljada dinara plasirale su se ekipe „Metal šop“ i „D.G. Ulaz“, dok su „Tempo radio“ i „Euroklub“ morali da se zadovolje utakmicom za bronzu.

U tom meču bolje se snašla ekipa „Tempo radija“ koja je držala konce u svojim rukama od samog starta i na kraju zasluženo slavila sa 3:1, osvojila treće mesto i nagradu od 10 hiljada dinara.

Odmah po završetku utakmice za treće mesto usledila je himna naše zemlje, bakljada i vatromet, čime je najavljeno veliko finale ovogodišnjeg jubilarnog izdanja turnira.

Meč koji nikako nije razočarao, borba iskustva „Metal šopa“ i mladosti ekipe „D.G. Ulaz“ ponudila je publici fudbal za uživanje.

I pored sjajnih poteza na obe strane, prvi deo igre završen je bez pogodaka, a kako se utakmica bližila kraju, neizvesnost je rasla. Kada su svi već očekivali produžetak, pa možda i penal seriju, poklekli su mlađi i neiskusniji, na oko 4 minuta do kraja nakon odbitka „Metal šop“ je došao do prednosti, što je nateralo rivala na agresivniji pristup u potrazi za izjednačujućim pogotkom.

Umesto toga, pokazali su fudbaleri „Metal šopa“ zbog čega ih je publika pred finale proglasila favoritima i iskoristila prostor koji se otvorio da kontrom na 2 minuta do kraja zapečate pobedu. Na kraju 2:0, pehar i 40 hiljada dinara odlaze u ruke iskusnijih, dok su se fudbaleri podmlatka zaječarskog Timoka zadovoljili sa 20 crvenih novčanica.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je komandant pobedničke ekipe, Aleksandar Trifunov.

Još jedno sjajno izdanje turnira zatvoreno je dodelom pehara i nagrada, a organizacija je opravdala očekivanja i pokazala zbog čega već 20 godina ovaj turnir traje i okuplja u velikom broju ljubitelje sporta u zaječarskom naselju Avnoj.

Dodaj komentar