Izdvajamo Sport

Ekipa Grljana šesti put uzastopno trijumfovala na Seoskim sportskim igrama

ekipa grljana seoske sportske igre
foto: glassporta.rs

Ekipa Grljana ponovo prva na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije!

Seoske igre Sportskog saveza Srbije ponovo su ponudile ono najbolje što sport može da pruži. U nedelju 9. juna na Popovoj plaži, ekipe četiri zaječarska sela nadmetale su se za titulu šampiona i plasman na Regionalno takmičenje tradicionalne sportsko – rekreativne manifestacije. Ekipa Grljana vezala je šesti uzastopni trijumf na gradskim kvalifikacijama i obezbedila plasman u dalji krug nadmetanja, piše Glassporta.rs.

Takmičarima se na svečanom otvaranju Seoskih sportskih igara u Zaječaru najpre obratio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović, koji je izrazio zadovoljstvo što su Popova plaža i Zaječar ponovo domaćini tradicionalnog takmičenja, jer je zaječarska „kuća sporta“ jedan od pionira i prvih organizatora. Marina Jovičić je u ime Sportskog saveza Srbije poželela puno sreće svim ekipama i naglasila da ovogodišnja sezona Seoskih igara obuhvata 35 opština i gradova učesnika.

Na kraju ubedljiv trijumf Grljanaca, koji su slavili u devet od 10 sportskih disciplina. Druga je bila ekipa Zvezdana, koji je trijumfovao u obaranju ruku. Trećeplasirani je bio Šljivar. Grlište je odustalo od daljeg takmičenja ubrzo nakon starta nadmetanja.

Sve ekipe nagrađene su loptama i majicama, a prve tri ekipe dobile su i pehare Sportskog saveza Srbije. Nagrade su im uručili predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović i Petar Šundić iz Sportskog saveza Srbije.

Ekipa Grljana je novim trijumfom obezbedila plasman na Regionalno takmičenje, čiji će domaćin prema planu Sportskog saveza Srbije biti Zaječar. Pored šampiona zaječarskih kvalifikacija, na Popovoj plaži će svoje mesto naći i najbolje seoske ekipe Majdanpeka, Sokobanje i Aleksinca, koje će se boriti za prvo mesto i plasman u veliko državno finale.

ZaječarOnline/Glassporta.rs/O.B.

Dodaj komentar