Kultura

„Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“ uz Lenu Kovačević, Jelenu Gavrilović, Aleksandra Sedlara i Miloša Petrovića

FOTO: facebook.com/Lepenski vir

Na arheološkom lokalitetu Lepenski vir, kod Donjeg Milanovca, biće održana kulturna manifestacija pod nazivom „Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“. Manifestacija je zakazana za subotu 20. jun 2020.

Organizatori ovog događaja su nacionalna platforma „Srbija stvara“ i Upravljač Turističkog prostora Lepenski Vir d.o.o. Učesnici su: Lena Кovačević, Aleksandar Sedlar, Jelena Gavrilović i Miloš Petrović.

Prvi koncert počinje u 20 sati, u Centru za posetioce Lepenski vir. Uz varijacije za violinu, violiniste Miloša Petrovića i orkestar Beogradska sedlarijeta, publika će uživati u Muzičkoj bajci “Mesečeva kći” kompozitora Aleksandra Sedlara. Narator programa je glumica Jelena Gavrilović.

Karta za koncert će biti uručena kao poklon uz kupljenu ulaznicu za posetu Lepenskom viru, a cena iznosi 500 dinara po osobi. Broj posetilaca je ograničen na 300 ljudi.

Uživanje se nastavlja koncertom čuvene džez pevačice, Lene Kovačević, sa početkom u 21.30, u okviru etno kompleksa, na otvorenom. Ulaz je besplatan, a maksimalan broj posetilaca je 1.000.

Za sve koji žele večeras da dođu na Lepenski vir i slušaju Lenu Kovačević, obezbeđen je besplatan prevoz iz Donjeg Milanovca. Polazak je sa autobuske autobuske stanice u 20.45 sati, a povratak će biti posle koncerta oko 23.30.

Dvostruko svitanje je jedninstveni prizor u svetu. Može se doživeti samo na dugodnevnicu, 21. juna, na Lepenskom viru. Sunce se tog dana dva puta rađa poigravajući se, skrivajući i ponovo rađajući, iza vrha planine Treskavac, na obali Dunava.

Nakon zvaničnog dela večeri, izvođači su pripremili iznenađenje i nastavak druženja. Lepenski vir će biti otvoren i u subotu i u nedelju, kako bi posetioci uživali u prizoru dvostrukog izlaska sunca.

Izvor: facebook.com/Lepenski vir

Dodaj komentar